Bez obzira na to što su na Badnji dan prošle godine ranjeni Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce rano jutros su otišli po badnjak.

U pratnji članova porodice i predsjednika opštine Dalibora Jevtića posjekli su drvo i poslali poruku da je život pobijedio i da su odlučni u namjeri da ostanu na svom ognjištu i žive u miru.

Poštujući tradiciju i običaje prvi badnjak je jutros posjekao dvanaestogodišnji Stefan Stojanović, a nakon njega i Miloš.

Miloš Stojanović koji je prošle godine po povratku iz sječe badnjaka ranjen, ističe da je ovo veliki praznik i da je želeo da ga proslavi kako i dolikuje.

– I pored toga što se dogodilo prošle godine opet smo Stefan i ja došli po badnjak. Ipak je ovo naš najradosniji praznik, i mislimo da ga proslavimo kako dolikuje – rekao je Stojanović za Kosovo onlajn.

Predsjednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić svima je najprije čestitao praznik i poručio da zajedno šalju poruku da je život pobijedio i da žele da budu svoji na svome i žive u miru sa svima.

U sječu badnjaka su danas pošli i igrači vaterpolo kluba“ Tašmajdan“ iz Beograda koji su u okviru priprema za nastavak sezone smješteni u opštini Štrpce.

Podsjećamo, prošle godine na Badnji dan Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni na ulazu u selo Gotovuša kada su se vraćali iz sječe badnjaka a na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj.

Današnji odlazak po badnjak obezbjeđivali su pripadnici kosovske policije.

Autor: Srpskainfo