Među ovogodišnjim odlikovanim pojedincima povodom Dana Republike Srpske je i Prijedorčanka Nađa Popović, učenica četvrtog razreda Elektrotehničke škole, smjer Informacione tehnologije. Nađa je prošle godine osvojila prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz matematike.

Kako ističe, plaketa “Sveti Stefan” koju joj je dodijelio predsjednik Milorad Dodik, mnogo znači i motiviše.

“Ovo priznanje mi mnogo znači, a ujedno mi je motivacija da se nastavim i dalje truditi, ne samo kada je matematika u pitanju, već cjelokupno školovanje. Plaketa “Sveti Stefan” je dokaz da se rad i trud uvijek isplate i nagrade. Planiram da školovanje završim sa odličnim uspjehom i upišem Elektrotehnički fakultet u Beogradu i nadam se da ću se, nakon što završim fakultet, zaposliti”, istakla je Nađa za naš portal.

Veliko je ovo priznanje za prijedorsku Elektrotehničku školu. Ponosni su na Nađin dosadašnji rad i trud.

“Nađa je učenica zbog koje je lijepo raditi ovaj posao. Maksimalno je fokusirana, zainteresovana i željna znanja. Tako da mene ova nagrada ne iznenađuje, samo me iznenađuje što nije došla ranije /smijeh/”, rekla je Slavica Knežević, profesorica matematike u Elektrotehničkoj školi.

Učenici ove škole, njihovi profesori i mentori ističu se u Srpskoj brojnim nagradama sa takmičenja i inovacijama.

“Čestitam Nađi na ovom priznanju.  Vjerujem da će i u ovoj godini postići ovakav rezultat na takmičenju. Siguran sam da će i na fakultetu ostaviti upečatljiv trag. Čestitam i njenoj profesorici Slavici Knežević koja je predana i koja se ne štedi u radu sa učenicima i takođe zaslužuje da bude nagrađena. Pozivam i ostale prosvjetne radnike da se zalažu za svoje učenike, jer lijepo je u nečemu biti prvi”, rekao je Zoran Mršić, direktor Elektrotehničke škole.

Prošle godine osam učenika Elektrotehničke škole plasiralo se na Republičko takmičenje iz nastavnih predmeta koji su se našli u kalendaru takmičenja i ostvarili su zapažene rezultate.

Izvor: kozarski