Predstavnik Grada Prijedora Svetozar Vučkovac učestvovao je na “CAF OPEN DAY SERBIA” u Novom Sadu gdje je predstavio iskustva Grada Prijedora u vezi sa uvođenjem i implementacijom “CAF” modela, obzirom da ni jedna lokalna zajednica u Srbiji nije počela sa primjenom “CAF” modela.

Grad Prijedor je, pored Grada Prnjavora, prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je počela primjenjivati “CAF” model. “CAF” predstavlja evropski model za unapređenje javnih organizacija kroz samoprocjenu, odnosno “CAF” je prvi evropski alat za upravljanje kvalitetom namijenjen svim organizacijama javnog sektora, a sama metodologija je razvijena od strane Evropskog instituta za javnu administraciju i podržana od strane ministarstava država Evropske unije zaduženih za javnu administraciju.
Suština “CAF” modela se ogleda u analizi i samoprocjeni kvaliteta usluga koje jedna organizacija pruža građanima, uz definisanje mjera kojima bi se radilo na poboljšanju svih onih usluga koje nisu na zadovoljavajućem nivou.

Izvor: prijedorgrad