Gradonačelnik Slobodan Javor ozvaničio je danas završetak radova na zamjeni parketa u Sportskoj dvorani ” Mladost”.

Javor je novinarima izjavio da je za zamjenu parketa u Sportskoj dvorani “Mladost” predsjednik Republike Srpske obezbijedio 200.000 KM, a grad Prijedor 45.000 KM i da su radovi okončani. On je naveo da je ovo prva potpuna rekonstrukcija i zamjena parketa i podkonstrukcije u dvorani koja je sagrađena 1976. godine.

“Drago mi je što smo uspjeli za relativno kratko vrijeme završiti ovaj posao koji nije bio nimalo lagan. Ovu dvoranu koriste četiri srednje škole za nastavu fizičkog i više od 15 sportskih kolektiva i njima se takođe zahvaljujem na razumijevanju”, rekao je Javor.

On je ponovio da je grad opredijeljen za razvoj sporta i najavio da će iduće sedmice biti raspisan tender za fiskulturnu salu u Gomjenici za područno odjeljenje Osnovne škole “Branko Ćopić” te dodao da će to biti manja dvorana koju će moći da koriste mještani.

Direktorica Sportske dvorane “Mladost” Tijana Bereta Jacišin rekla je da je u mladosti ovdje igrala rukomet i da je jako zadovoljna što je dvorana konačno dobila pravu podlogu.

“Rješavamo jedan po jedan problem. moramo jednostavno odrediti prioritete. Ja se nadam da će ovaj hram sporta u gradu Prijedoru kroz nekih godinu i po dana dobiti svoje pravo svjetlo”, dodala je Bereta Jacišin.

Predsjednica Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor Dražena Mršić rekla je da učenici četiri srednje škole od novembra do aprila koriste ovu dvoranu za izvođenje redovne nastave fizičkog vaspitanja, te da se ovdje organizuju i školska takmičenja na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou, ali i male olimpijske igre.

“Rekonstrukcija podloge je zato bila značajna, što ostavlja prostor za rad i napredak kako školskog tako i profesionalnog sporta. Fizička aktivnost je sve manje prisutna u životima mladih ljudi, a od izuzetnog je značaja za rast i razvoj djece i adolescenata, pa je Gradska uprava prepoznala taj problem i ovom investicijom obezbijedila adekvatnije uslove za izvođenje nastave, ali i 50.000 KM za razvoj školskog sporta”, istakla je Mršićeva.

Trener KK “Spartak” Danilo Palalić rekao je da je ovaj projekat izuzetno značajan i da je konačno bilo vrijeme da se uradi ova dvorana.

“Zaista izgleda fantastično i lijepo. Mislim da će ovo popraviti znatno uslove, bez dobrih uslova nema ni dobrih rezultata i mislim da je ovo bilo neophodno za grad Prijedor”, dodao je Palalić.

Trener OK Prijedor Vlado Vuković rekao je da je sada mnogo urednije i kvalitetnije nego ranije što je bilo.

“Ako hoćete neki rezultat, onda morate dati ljudima i uslove. A ovo je, ja mislim, jedan od preduslova da se dođe do nekih vrhunskih rezultata. Tako da mislim da će to doprinijeti i nadam se iskreno da će još neko ući u Premijer ligu”, naveo je Vuković.

Izvor: prijedorgrad