U 14. kolu Premijer lige BiH kuglaši prijedorskog “Rudara” nastavili su tamo gdje su stali, te je ovaj put pao i “Zrinjski” iz Mostara koji su savladali rezultatom 7-1, 3536 -3116.

Osim što su, realno slabija ekipa “Zrinjski” je u Prijedor doputovao bez rezervnih igrača, naveo je trener “Rudar” Prijedora Nedeljko Drinčić.

“Povreda Jurića u drugom bloku gdje se već nazirala sigurna pobjeda domaćina, riješila je eventualne nedoumice oko konačnog ishoda ovog duela. Iako nisu briljirali Đorđe Paštar (564)i Siniša Knežević (566) sigurno su osvojili meč poene za domaćine protiv Dragana Mišetića (541) i Andrije Krešića (538)”, kaže Drinčić.

Dodaje da je drugi blok preko kapitena Miljatovića (633), inače i najboljeg pojedinca ovog susreta, i Miodraga Trklje (608), može se reći i prije samog kraja, završio posao u korist ekipe “Rudara”, u duelu sa Krešićem (503) i već pomenutim Jurićem koji je do povrede ostvario učinak od 393 čunja.

“Treći blok donosi značajno izdanje Marka Trklje (624) koji uzima meč poen protiv Bošnjaka (547) dok Stijepić (541) gubi od najboljeg pojedinca u redovima gostiju Smoljan Zdravka (594)”, kaže Drinčić.

U narednom kolu “Rudar” je ponovo domaćin, te će u subotu u svojoj kuglani na Urijama dočekati “Slobodu” iz Tuzle.

Ekipa “Rudar 2” ugostila je lidera na tabeli lige Republike Srpske, ekipu Posavine iz Gradiške i pretrpjela novi poraz maksimalnim rezultatom 8:0.

Ovim porazom izgubljene su i minimalne šanse da se domognu četvrtog mjesta i plasmana u Mini ligu za prvaka. U poslednjem 10. kolu “Rudar 2” gostuje ekipi “Ossa – Galax” iz Bijeljine.

Izvor: kozarski