U posljednjem 11. kolu jesenjeg dijela prvenstva Kuglaški klub “Rudar” Prijedor zabilježio je novu pobjedu porazivši gostujuću ekipu “Kozare” iz Gradiške rezultatom 7:1, 3485-3265 oborenih čunjeva.

“Utakmica sa ’Kozarom’ je od samog početka išla samo u jednom smjeru, a to je na kraju rezultiralo sigurnom pobjedom “Rudara”. Đorđe Paštar bio je najbolji pojedinac ovog meča sa oborenih 623 čunja, dok je u ekipi gostiju zapažen nastup imao Dragan Kulaš sa 593 čunja”, navode za Kozarski vjesnik iz KK “Rudar” Prijedor.

Dodaju da pet domaćih pobjeda, četiri gostujuće i samo dva poraza u gostima, daju rudarima pravo na zadovoljsto ostvarenim u polusezoni.

Taj skor ih, zajedno za “Posušjem”, ostavlja na vrhu tabele gdje obe ekipe imaju 2 boda prednosti nad ekipama banjalučke “Ade” i “Rudara” iz Kaknja i vjerovatno će ove četiri ekipe uveliko odlučivati o krajnjem plasmanu i odrediti prve tri ekipe kuglaške Premijer lige BiH, koje će zajedno sa pobjednikom kupa BiH osigurati učešće na međunarodnim kup takmičenjima.

Već sljedeći vikend počinju kvalifikacije pojedinačnog prvenstva Republike Srpske gdje će nastupiti i pojedini igrači iz obe ekipe Rudara.

Potom slijede i kvalifikacije kupa Republike Srpske, tako da nema odmora na kuglaškim stazama već kuglaše “Rudara” očekuju nova iskušenja.

Izvor: Kozarski