Od samog početka suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH jasno je da je u pitanju politički montiran proces, koji je još jednom potvrdio sve ono na šta iz Srpske ukazujemo godinama , a  što je na posljednjem ročištu i dokazano.

Riječ je o neutemeljenom  i sasvim nelegitimnom  postupku koji  nije usmjeren samo prema predsjedniku Dodiku, već prema srpskom narodu. Ekspresna zamjena postupajućih sudija i izborom sudije Sene Uzunović, koja je bila angažovana u Armiji BiH i SDA, dovodi u pitanje vjerodostojnost  samog procesa ili bolje rečeno pravne farse.

Moćnici iz pojedinih stranih ambasada smatraju da oni  treba  da kreiraju političke procese u BiH. U tome ne prezaju ni od čega pa ni ovakvih, slobodno možemo reći montiranih procesa, gdje je očigledno da je presuda već napisana.

Ovim putem još jednom dajem punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da istraje u ovom političkom ataku na instituciju koju predstavlja , da dokaže i odbrani ono za šta se uvijek borio i što nema cijenu, a to je Republika Srpska!

Gradonačelnik Slobodan Javor