Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je najoštrije osudio uvođenje sankcija ljudima koji rukovode Republikom Srpskom i njenim institucijama i koji zastupaju interese naroda i države.

“Žao mi je da dobiju sankcije ljudi koji se bore na sve moguće načine da se ispoštuje Ustav i Dejton. Grad Prijedor i mještani našeg grada i cijela Republika Srpska dali su podršku ljudima koji rukovode Srpskom”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je bilo prilike vidjeti da su SAD najprije sankcije uveli predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji i da se to sada nastavlja prema najvažnijim ljudima u zemlji.

“Oni treba da istraju, da ih ovo dodatno osnaži, ne samo njih, nego sve nas, čitav srpski narod, da se ujedinimo i da svi zajedno radimo na jačanju Republike Srpske iz dana u dan, jer bez Republike Srpske nema slobode i opstanka u ovakvoj BiH”, poručio je Javor.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedištva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.

Izvor: SRNA/Srpskainfo