Danas su počeli radovi na izgradnji kanalizacije u naselju Krajina – Celpak u dužini od 360 metara i kojom će ukupno 32 objekta biće spojena na ovu mrežu uključujući i dva stambena objekta i objekat Doma za stara lica.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor istakao je da će ovim biti riješen dugogodišnji problem mještana i da je ovo jedan dobar primjer komunikacije Gradske uprave i stanovnika ovog naselja.
” Naime, sredinom prošle godine imali smo više sastanaka po pitanju problematike stanovnika ovog dijela našeg grada i oni su istakli da je osnovni problem i prioritet upravo kanalizacija”, izjavio je Javor novinarima.
On je dodao da je Grad prepoznao problem i prošle godine je odlučeno da se rebalansom obezbijede sredstva u iznosu od 85.000 KM.
” Raspisan je tender i izabran najpovoljniji ponuđač, ali smo se zbog zimskog perioda odlučili da radovi počnu kada vremenski uslovi to dozvole”, rekao je Javor.
On je dodao da projekat u cjelosti finansira Grad Prijedor. Izvođač radova je preduzeće ” Prijedorputevi”, a rok za izvođenje radova je 60 dana .
” Odavde ćemo nastaviti dalje radove prema Gomjenici , to nam je cilj i donijeli smo odluku da radimo fazno s obzirom da je kompletan projekat za izgradnju kanalizacije u Gomjenici veliki i ono što je jako važno je da ćemo gledati da kako budemo završavali fazu po fazu tako i otvaramo mrežu za priključenje”, rekao je Javor.
On je dodao da je ista situacija i u Omarskoj gdje je grad Prijedor obezbijedio milion KM i da se trenutno radi na pripremi dokumentacije za raspisivanje tendera. Javor je najavio i nastavak obilaska mjesnih zajednica i razgovora oko aktuelne problematike u svakoj od njih.

Javor je dodao da se, kada je u pitanju kanalizaciona mreža u Tukovima u koju je ranije uloženo preko 9 miliona KM, jako malo može iskoristiti.
” Mi smo angažovali firmu koja je dobila posao na tenderu i koja je napravila elaborat kojim je evidentirano da za osposobljavanje ove mreže treba dodatnih 6,5 miliona KM. Trenutno nadležni organi preispituju taj predmet i da li ima nečije odgovornosti i kada se to utvrdi ili dokaže da odgovornosti nema Grad Prijedor će morati da nađe načina da obezbijedi ta sredstva da se osposobi mreža”, rekao je Javor.
Predstavnik građana naselja Krajina- Celpak Milan Mijić izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi koja je krenula u rješavanje problema sa kanalizacijom , a koji se , kako je istakao , rješava skoro 20 godina. On je dodao da naselje trenutno ima kanalizaciju koja je divlja i završava u rijeci Sani.
” Nadam se da ćemo sada napraviti jedan korak naprijed u rješavanju problema sa kanalizacijom u ovom dijelu grada i da ćemo nakon toga uspjeti da završimo i asfaltiranje puteva u ovom naselju”, rekao je Mijić.

Izvor: prijedorgrad