Izabranice Uroša Bregara, rukometašice Srbije, pobijedile su Tursku u posljednjem kolu kvalifkacija sa 30:22 (14:10), izborile su plasman na Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 28. novembra do 15. decembra. Domaćini šampionata Evrope su Mađarska, Švajcarska i Austrija.

Prevagu na tasu Srbije donijele su Dunja Radević i Anđela Janjušević sa  sedam, Sanja Radosavljević sa pet, Teodora Veličković sa četiri gola. Kod Turske, Irem Turkoglu i Kansu Akalin su postigle po pet golova.

Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu. Iako je imala dosta tehničkih grešaka u prvom poluvremenu, dobila je ovaj period igre sa 14:10.

U nastavku meča, Srbija je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, pronalazila je dobra rešenja u napadu, pobjegla je na 20:12, a već u tom momentu je bilo jasno da je potrebno da se dogodi čudo, pa da Turska stigne do preokreta i pobjede. Čuda se u sportu dešavaju, ali…

Nakon kvalifikacija, Srbija generalno gledano može da bude zadovoljna ostvarenim. Imala je jedan kiks – remi u Turskoj, ali treba naglasiti da nije imala sreće u dvomeču sa Crnom Gorom, jer su oba meča riješena na jednu loptu, koja je ostala u rukama Crnogorki, piše Sport klub.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE