Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić kaže da je preko 1.500 policijskih službenika u saradnji sa preko 1.000 građana iz različitih službi dalo svoj doprinos da se ubijena Danka Ilić pronađe.

– Mi smo pretrage terena usmjerili na one lokacije za koje su nam osumnjičeni rekli da su tamo ostavili tijelo Danke Ilić. Za sada pregledavamo korito Zlotske rijeke- rekao je Brkić, piše Blic.

Ponašanje osumnjičenih, za koje postoje dokazi da su izvršili krivično djelo teškog ubistva, Željko Brkić opisuje kao najmonstruozniji oblik ljudskog ponašanja. Dok je jedan detaljno opisao kako je ubio Danku Ilić, drugi je odlučio da se brani ćutanjem.

FOTO: TV PINK / SCREENSHOT

– Teško je saznati motive zašto ne želi da sarađuje. Ali vi kod njih možete vidjeti takvo odsustvo empatije i bezobzirnost, čak i sada kada je suočen sa istinom, osumnjičeni ne želi da kaže gdje je sakrio tijelo Danke Ilić. To govori o velikom nedostatku empatije. To dijete ima pravo na dostojanstveno sahranjivanje, da roditelji mogu da mu posvete grobno mjesto. Lišeni su svakog ljudskog osećanja – kaže Brkić.

Dodaje da je do sada prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih može da se zastupa optužnica i dodaje da će nadležni moći da donesu odgovarajuću presudu.

Brkić navodi i da je teško misaono rekonstruisati ovaj zločin i da se nada da će tijelo Danke Ilić biti uskoro pronađeno.

– Nadam se da će tijelo Danke biti pronađeno, nesumnjivo je da je dijete sa mesta kontakta sa vozilom unijeto u vozilo – kaže Brkić.

Podsjetimo, Dejan Dragijević, ubica Danke Ilić priznao je izvršenje teškog ubistva.

Autor: Srpskainfo

FOTO: DRUSTVENE MREZE