epa11323589 Minnesota Timberwolves center Karl-Anthony Towns (R) celebrates after scoring as Denver Nuggets center Nikola Jokic looks on in the first quarter of game two of the Western Conference semifinal series between the Minnesota Timberwolves and the Denver Nuggets at Ball Arena in Denver, Colorado, USA, 06 May 2024. EPA-EFE/DUSTIN BRADFORD SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Minesote i Denvera režirali su još jedan spektakularan duel u polufinalu Zapada NBA lige!

Poslije dva brejka Vulvsa u Koloradu, u trećem meču je Denver uzvratio udarac, deklasirao je i potpuno razoružao rivala za povratak u život i 2-1 rezultatom 117:90.

Poslije 0-2 u Denveru, bilo je jasno da branilac titule ne smije da ispusti prvu priliku za brejk na strani.

Paklen zadatak bio je pred Melounom i Jokićem, koji je i zvanično proglašen za najkorisnijeg igrača lige.

Ipak, nedostajao je adekvatan doprinos Mareja, Portera i Gordona, Denver je previše mekano odigrao drugi meč i to je dovelo cijeli tim do ivice.

Sa druge strane, Vulvsi su “pucali” od samopouzdanja, vratio se i Rudi Gober, koji je propustio drugi meč zbog rođenja sina.

Saigrači su mu odigrali tako da se to uopšte nije ni osjetilo, a u trećem meču, uloge su se ipak promijenile. Vukovi su morali da se nose sa pritiskom favorita i nije im išlo, Denver se sopstvenim lošim partijama dobro motivisao da odigra maksimalno angažovano. Marej je briljirao u prvom poluvremenu i početkom treće dionice, Nikola Jokić je dirigovao da se u posljednju dionicu uđe sa +27, a tada mu je samo asistencija nedostajala za tripl-dabl.

Tako je ovaj meč pretvoren u reprizu druge utakmice sa zamijenjenim ulogama, Minesota nije uspjevala da izađe iz krize i letargije, a na osam minuta do kraja je već Denver bio na “stotki”.

U završnici, viđena je igra mačke i miša, u kojoj je Minesota čak poslala svoju rezervnu postavu na parket – istom mjerom uzvratio je Meloun, pa su Jokić, Marej i ostali nosioci mogli malo da odmore.

Naredna utakmica se igra u noći između nedjelje i ponedjeljka, od 2.00 po srednjeevropskom vremenu.

Učinak igrača

Mnogi bi forsirali igru do kraja zbog tripl-dabla, ali ne i Jokić. Uživao je u partiji drugopozivaca, ostao je na 24 poena, 14 skokova i devet asistencija, pri šutu 10/18 iz igre. Dodao je tri blokade, tri ukradene lopte i imao je tri izgubljene, a Džamal Marej je imao 24 poena uz četiri skoka i pet asistencija, pri 11/21 iz igre. Majkl Porter je dodao 21 poen pri 6/10, dvocifreni su bili još Gordon sa 13 i Koldvel-Poup sa 12 poena. Edvards je sveden na 19 poena, Tauns je dodao 14, Konli 10, koliko je imao i Mekdenijels. Rudi Gober je podbacio sa samo šest poena i četiri skoka za 27 minuta na terenu.

Timski, Denver je bio na 53.8 posto šuta iz igre, naspram 43.7 posto Vulvsa, dominirao je u skoku sa 40-32, u asistencijama sa 26-23, a u izgubljenim loptama, bilo je 11-7 i to je dovoljan pokazatelj razlike u odnosu na drugi meč, tada je Denver sedam lopti izgubio samo na početku utakmice, piše Sportal.

Autor: Srpskainfo

FOTO: DUSTIN BRADFORD/EPA