epa10687802 Denver Nuggets owner Stan Kroenke (C) holds the NBA championship trophy after the Nuggets won game five of the NBA Finals against the Miami Heat at Ball Arena in Denver, Colorado, USA, 12 June 2023. EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denvera šampioni su NBA lige, a do prvog naslova u istoriji franšize vodio ih je Nikola Jokić!

Srpski as odigrao je još jedan meč za pamćenje i bio najzaslužniji što je njegov tim poslije lošeg prvog poluvremena uspio sa preokrene protiv Majamija u 5. meču i slavi sa 94:89 za konačnih 4:1 u serji. Jokić je meč završio sa 28 poena od kojih je 19 dao u drugom poluvremenu, te 16 skokova.

Više nego dovoljo za MVT titulu finalne serije koju nisu mogli da mu ukradu kao što je bio slučaj u regularnoj sezoni.

Meč nije bio lijep, daleko od toga, ali koga briga za to u redovima Nagetsa. Majami je krenuo dobro, a Denver imao mnogo problema u prvom poluvremenu šutirajući 1/15 za tri poena. Ipak, u drugom dijelu je sve došlo na svoje mjesto iako je igra bila daleko od onakve na kakvu su nas Nagetsi navikli.

Majkl Porter i Jokić odlično su otvorili drugo poluvrijeme, a kada je Džamal Marej pogodio za 60:60 “Bol arena” je proključala. Tu je bio u početak kraja za Majami jer su domaći u nastavku pobjgli na desetak poena razlike i pokazali da su kvalitetniji tim u ovom trenutku.

Uz Jokića u Denveru su se istakli Porter Junior sa 16 poena i 13 skokova, dok je Marej imao 14 poena i po osam skokova i asistencija.

U Majamiju, Džimi Batler je imao 21 poen, dok je Bem Adebajo upisao 20 poena uz 12 skokova.

Izvor: Srpskainfo