epa11138441 Denver Nuggets center Nikola Jokic (L) loses control of the ball against Los Angeles Lakers forward Anthony Davis (R) during the first half of the NBA basketball game between the Denver Nuggets and the Los Angeles Lakers in Los Angeles, California USA, 08 February 2024. EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denver Nagetsa napravili su epski preokret u drugoj utakmici plej-of serije protiv Los Anđeles Lejkersa u svojoj “Bol Areni” u Koloradu.

Oni su uspjeli da nadoknade zaostatak od čak 20 poena protiv Jezeraša i da na taj način povedu sa 2:0 u seriji uz brutalnu partiju Nikole Jokića 101:99!

Da li treba istaći da su Lejkersi na ovom meču vodili čitavih 47 minuta, a da je Denver uspio da izjednači na 75 sekundi do njenog kraja? Uslijedila je totalna drama u tom posljednjem, presudnom minutu.

Posljednji posed pripao je Denveru, imali su Nagetsi 12 sekundi. I pogodili su. Džamal Marej je bio junak, iako je bio jedan od slabijih na terenu ove večeri. Filmski nestvarno.

Brutalnu partiju odigrao je Nikola Jokić koji je imao tripl-dabl učinak sa 27 poena uz 20 skokova i 10 asistencija. Pratio ga je Majkl Porter sa 22 poena.

Na drugoj strani, u ekipi Lejkersa Entoni Dejvis ubacio je 32 poena uz 11 skokova, dok je Lebron Džejms upisao 26 poena i 12 asistenicija.

Autor: Srpskainfo

FOTO: ALLISON DINNER/EPA