Povodom obilježavanja Dana grada, na Trgu majora Zorana Karlice organizovan je animatorski program za najmlađe pod nazivom “Dječija gradska olimpijada”. Bila je to prilika za prijedorske mališane da se zabave takmičarskim igrama i aktivnostima koje je organizovala Kreativna radionica “Kike-Tačke”, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Prijedor.
“Lijepo mi je što se ovdje mogu igrati sa drugarima i malo da odmorimo od silne škole”, rekao je učenik drugog razreda Noel Pekija.
Pored mališana iz Dječijeg vrtića “Snježana” sa Pećana, na Olimpijadi su učestvovali učenici nižih razreda osnovnih škola “Branko Ćopić”, “Dositej Obradović” i “Petar Kočić”.
“Sve igre, pa tako i takmičarske, značajne su za djecu. Za njih je veoma važno da učestvuju, a i da osvoje neku od nagrada. Uglavnom, lijepo se zabavljamo i družimo”, rekla je učiteljica Silvana Batoz iz OŠ “Petar Kočić”.

Pored takmičarskih igara, djeca su crtala, recitovala i pričala viceve. Najbolji će dobiti prigodne nagrade i diplome, dok su za ostale učesnike obezbijeđene utješne nagrade.
“Okupili smo se na gradskom trgu da proslavimo Dan grada. Grad Prijedor nas je angažovao da uljepšamo današnji dan našim najmlađima sugrađanima. Igramo se i družimo u sklopu ove manifestacije koju smo nazvali ‘Gradska dječija olimpijada’”, rekla je animator Nikolina Fuštar Grbović.
Podsjećamo da će, povodom 16. maja, Dana grada, večeras u 19 časova biti održan koncert Leontine Vukomanović i hora. Nakon toga, u 20.30 časova, koncert će održati muzička grupa “Evergrin”. Oba koncerta će biti na Malom gradskom trgu.

Izvor: kozarski.com