Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas prijem za fudbalske veterane, članove ekipe Fudbalske asocijacije Prijedor i njihove goste iz ekipe ” Bundes liga” iz Temerina.

Druženje ove dvije ekipe traje već 12 godina, a više od rezultata utakmice koja se igra prilikom svakog susreta bilo u Prijedoru bilo i Temerinu , za pamćenje ostaju njihovi susreti i druženja te neraskidive prijateljske veze koje su na ovaj način stvorene.

” Mi svi volimo fudbal i on je povod svega”, rekli su učesnici prijema.
Gradonačelnik Javor , koji je danas ugostio ove ekipe, poželio im je sreće na utakmici za koju su učesnici rekli da je pravi sportski događaj tokom koje daju sve od sebe iako im je rezultat u drugom planu.
” Kada se dva sportska kolektiva druže , sarađuju i imaju tu neku svoju pozitivnu priču to treba podržati. Smatram da grad Prijedor da ide u dobrom pravcu kada je u pitanju sport i trudimo se da napravimo koncept zdravog odrastanja naše omladine”, rekao je Javor.
Sportsko udruženje “Bundes liga” iz Temerina je nastalo 1996.godine i ima 30 članova. Članovi ddigravaju fudbalske utakmice, kako u Srbiji tako i izvan njenih granica. Organizatori su Memorijalnog turnira u Temerinu za svoje preminule članove i Prijedorčani više od deceniju učestvuju u septembru na tom turniru. Ova posjeta je tradicionalno druženje koje se godišnje organizuje u Prijedoru kada su članovi FSA domaćini ekipi iz Temerina.

Izvor: prijedorgrad.org