Kad malo bolje pogledate unazad, jeste li ostvarili ono što ste želeli u detinjstvu ili ste uspeli da prevaziđete svoje najluđe maštarije?

Ovan

A šta ti je to službenik, mnogo dosadno zvuči? Čekaj, hoćeš da mi kažeš da sam godinama trenirao fudbal bez veze? A ono kad nisam išao na ekskurziju samo da bi mi mama kupila nove kopačke jer me trener ismevao pred svima, ni to nema veze? Pa zar od svih zanimanja koje postoje nisi mogao da mi odabereš nešto lepo, gde se ne sedi ili gde mogu bar sa loptom da se igram?!? Ma ništa ti ne verujem da smo imali povredu sa 17 godina i da je moralo tako. I samo da znaš, to odelo i kravata su ti mnogo glupi, izgledaš ko neki čikica, uopšte ne ličiš na mene.

Bik

Aha, ti si advokatica? A je l’ tu može puno da se priča i da te niko ne prekida? Joj, pa to je super, mene mama uvek opominje da brbljam i da bi trebalo da ućutim makar kad stariji govore. A da li od tog posla imaš dovoljno para da nam kupuješ haljine, meni su ove pantalone mnogo dosadne ali tata me stalno tera da ih nosim. A što ipak nisi učila školu da lečimo kuce i mace, meni je to velika želja? A šta sam još ono htela da te pitam… ? A, da- da li ideš u beli svet, jesi li bila u Diznilendu? A tamo gde su one piramide? A onaj smešni toranj što ukrivo stoji? Hm, pa tebi uopšte nije tako loše… Čekaj, gde ćeš sad, pa ima još svašta što me zanima da mi kažeš!

Blizanci

Brzo mi kaži, jesmo li poznate? Sećaš li se kad bi baka i deka došli na nedeljni ručak pa ih ja sve poređam za stolom, sednem i kažem: ”Dobar dan, dragi gledaoci, gledate emisiju Nedeljno popodne” pa onda pevam, recitujem, pravim intervjue sa tatom i sestrom dok me mama snima iz ćoška? Blaaaagooo teeebiii, pa ti glumiš i igraš i pevaš! Joj, što sam srećna, dođi da te cmoknem! Traže li ti autograme, koliko si puta do sad bila na televiziji, sve mi ispričaj! Da ti kažem, ja i jesam htela da budem glumica nego me tupava sestra ubedila da one ne šuškaju kad pričaju. Budala! A gde je sad ona? Gde je taj Novi Zeland, pa to nije ni Novi Sad ni Novi Pazar? Ma baš te briga što je predaleko, bar te ne zeza da zvučiš ko da su ti usta puna smokija.

Rak

Mislio sam da ćemo cveće da prodajemo ili bar sa tatom da radimo u njegovoj ordinaciji, pa da nas mama stalno obilazi a ne ovo. Šta ima ja neku tamo decu da učim, meni je i ovo što moram u školi da pišem i pamtim mnogo. Mada ti to nije loše, uvek imaš dnevnik pa ako ti se ne sviđa možeš da ga pitaš nešto, a on da ne zna pa da mu upišeš keca. A da te pitam, jesi ti poljubio mnogo devojčica, jer baba meni stalno govori da sam švaler na dedu. Dve žene imaš, pa kako to, zar se za to u zatvor ne ide? Aha, jedna ti je i dalje žena a druga i nije. Pa nije tebi baš lako među tolikim devojkama, jeste da mi se sviđaju ali brate, mogo pričaju!

Lav

Uh. što ti je lepa ova kuća, bolja je i od onog dvorca gde je Pepeljuga živela kad se udala za princa. A jesu sve ove suknjice i majice samo tvoje? A smem li da probam ove minđuše, samo da vidim kako mi stoje? Mogla bi i da me našminkaš, meni mama brani, kaži da sam još mala, a ja se sakrijem u kupatilo pa uzmem njenu šminku i onda se pretvaram da sam poznata pevačica. Stvaaarno, i ti si pevačica? Ali kako, meni je nastavnica u školi rekla da ne mogu da pevam u horu jer nemam pojma? I sad si mnogo poznata, je l ‘ da? Da li te svi vole? Znaš šta bi bilo dobro, da odeš u školu i kažeš nastavnici da nema pojma. Jesi? I šta je rekla? E baš je neka što nije htela da ti dođe na koncert.

Devica

Auuuu, kolike su ti to naočare, veće i od mojih a meni se deca u školi podsmevaju i viču mi ”Ćoro!”. Kažu i da sam štreber, a ja samo volim da čitam i saznajem nove stvari. I ti isto? A kako je to biti doktor? Pa ti si velik, kako možeš i dalje da učiš, jesi li ponavljao razred ili nisi išao o školu na vreme? Uh, teško je da budeš ti, mislim da ja to ne bih mogao. Mislio sam da snimam filmove kad porastem i da oko mene uvek budu najlepše glumice. Aha, one dolaze i kod tebe pa onda budu još lepše kad odu? Pa onda i nije tako strašan taj tvoj posao, bar možeš da ih ljubiš a da se ne naljute. Čupaš li za kosu onu koja ti se najviše sviđa?

Vaga

Možda nije trebalo ni da dolazim. Ili je ipak bolje, barem da se vidimo. Hteo sam da te pitam, gde ti je grupa? Kako koja grupa, pa hteo sam gitarista da budem? Dobro, to mi je bila želja pre naučnika, a posle pilota, ali ne mogu ni ja sve da budem, čak sam svirao i na školskoj priredbi. Pa ti si sve zaboravio! Ma nemoguće da si frizer?!? Pa šta radiš po ceo dan, nameštaš čikama frizure? I devojčice šišaš? Fuuuuj, pa ne bih ti ja stavio ruku u njihovu kosu sve da me mole. A šta misliš, da li je bolje da me mama i dalje šiša pa da budem ko princ Valijant ili da nateram tatu da me odvede kod njegovog brice, tama ću i Zagora da ponesem pa da mu pokažem kako bi hteo?

Škorpija

Štaaaa, nisi postala balerina? I šta je sa tobom, izgledaš ko Mis Pigi! Ma baš me briga što imaš troje dece, ja sam rešila da imam samo jedno a ne da ih bude dvoje pa da se stalno tuku ko moja sestra i ja. Neću bre da kuvam u restoranu, je l’ ti to jasno? I onako niko ne ume da sprema bolje od moje bake. Nemoguće da ti je baka dala sve recepte, pa ona ni mojoj mami ne daje, mada više voli ujku i njegovu ženu. ‘Ajde baš da vidim, spremi mi nešto pa da vidim jesi li dobra ko ona. I gde smo mi ovo uopšte, svi odrasli pričaju nekim čudnim jezikom, ja bih ipak da idem kući.

Strelac

Ja ću biti komičar kad porastem, svi mi kažu da sam mnogo smešan i da stalno nešto lupam ali ne kao da sam glup nego se svi kikoću kad nešto pričam. A šta si ti? Pa imaš li ti kuću kad stalno putuješ? A ko te pakuje, meni je mnogo dosadno kad treba da idemo na more ili kod bake na selo pa mi mama kaže da spakujem svoje stvari a mene mrzi jer bih se igrao još malo. I kakav je taj svet, da li je mnogo drugačije nego kod nas ovde? Joj, pa zar ti mama nije vikala što ti žena nije naša nego si je doveo čak iz Španije? Aha, ona ovde ima svoju školu a ti radiš ko turistički vodič. Zar se ne ljuti kad ne dođeš dugo kući, meni Ana stalno viče kad joj se ne javim čim se vratim iz škole. Kako koja Ana, pa moja kobajagi devojka! Mada imam i Jelenu i Suzanu, ali to je sad samo naša tajna, to niko drugi ne zna.

Jarac

Mama je govorila da je za jednu devojčicu glupo da bude vozač tramvaja nego da treba da budem dama, a meni je baš lepo da se po ceo dan vozim, razgledam grad i pritiskam zvonce kad veliki ne gledaju gde idu. Arhri…arhi… tetka? Šta je to arhitekta? Jeste, lepa ti je kuća. Šta, sve si sama nacrtala i objasnila kako da je naprave. A je l’ ti neko šaputao ili si sve iz glave pričala? A možeš li ti da prodaš sad ovu kuću pa da kupimo tramvaj i da se vozimo do mile volje pa ako ti se negde svidi, možemo da stanemo pa da napraviš novu? Nećeš? E baš si neka, mnogo si ozbiljna, to te sigurno tako mama naučila…

Vodolija

Ništa se meni ovo ne sviđa! Možda bi morala mnogo da učiš za dečjeg lekara, ali mogla si bar modna kreatorka da budeš! I šta ti uopšte radiš, što bi ikome plaćali da smišlja reklame, pa to bih mogla i ja, mislila sam da ćeš da imaš pravi posao! A gde su ti muž i deca, pa ko još može da živi sam? Ma, bolje da nikad nisam ni porasla, jedino što mi je super što nas niko ne zeza da smo debeljuškaste. I lepa ti kosa, sve princeze u bajkama imaju plavu kosu. A ima i Brena. A je l’ barem imaš dovoljno para da kupuješ slatkiše svaki dan? Hoćeš da mi kupiš čokoladu, baš sam nešto ogladnela, evo, daću i tebi malo?

Ribe

Pa što plačeš sad, jesam ja nešto loše uradila? Nemoj da te je strah od mene, neću ti ništa. Evo malo ću da te mazim po kosi, to meni bata uvek radi kad sam tužna. Baš ti je lepo ovde. Ti nikad nećeš da odrasteš jer si stalno sa malom decom, a i zabavno je jer možeš uvek nečemu da ih naučiš. Slušaju li te? Ja sam uvek slušala vaspitačicu, doduše samo Jacu jer sam je baš volela a Irena mi je bila malo opasna i pretila mi da će baba roga da dođe ako ne pojedem celu užinu. Plašiš li i ti tako tu tvoju decu? A mogu li još malo da ostanem ovde pa da se i ja igram sa njima, mada sam ja već velika ali došlo mi tako.

24sata