Načelnik Kneževa Bore Škeljić danas je u centru ove opštine, ispred gimnazije, u vidno pijanom stanju udario šakom Šefika Šušića, i to u vrijeme dok su se građani na referendumu izjašnjavali o njegovom opozivu!

Prema riječima Šefika Šušića, koji je nakon kraće prepirke izvukao deblji kraj, Škeljić je na njega nasrnuo prvo verbalno, a zatim i fizički.

Bore Škeljić opozvan u trećem pokušaju

Za opoziv načelnika opštine Kneževo Bore Škeljića glasalo je 3054 stanovnika Kneževa, dok je 2464 bilo protiv, čime je Škeljić izgubio načelničku fotelju u trećem pokušaju.

Na glasanje je izašlo 58 odsto glasača ili više od 5.500 građana. Referendum za opoziv načelnika podržalo je 11 od ukupno 19 odbornika u opštini Kneževo.

Za ovu inicijativu glasalo je pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika SDS-a i Saveza za demokratsku Srpsku i po odbornik PDP-a i Socijalističke partije.

– Nakon što sam izašao sa biračkog mjesta, malo sam pričao sa narodom, a on je pomislio da ja lobiram da i drugi glasaju protiv njega, zbog čega me je i napao. Prvo mi je opsovao majku balijsku, a onda me je spucao šakom i rekao da će me ubiti kad me opet vidi. Ja sam odmah pozvao policiju, koja je uzela izjave od nas obojice i njega odvela – ispričao je Šušić.

On nastavlja da se Škeljić nije mogao kontrolisati, jer je cijelu prethodnu noć proveo u kafani, odakle su ga u jutarnjim satima i izbacili.

– To je alkoholičar, kog su morali izgoniti iz kafane koliko je pijan. Od otvaranja birališta on je hodao po gradu i otvoreno davao pare narodu da glasaju za njega. Ne znam šta sam mu ja onda skrivio što sam pričao sa ljudima. Vjerovatno ni on sam ne zna, jer kad mi je prišao, nije mogao da stoji na nogama. Toliko je bio pijan da se čak, nakon što ga je policija odvela, vratio i zvao me da se tučemo, na šta ja nisam pristao, jer ipak je on doktor – rekao nam je Šušić.

S druge strane, Škeljić je u telefonskom razgovoru demantovao ove navode, iako nije mogao sakriti da je bio veoma pijan. Teško razumljivim govorom, rekao je da je Šušić sve slagao, te da on nikog nije udarao i vrijeđao.

– Nije se desilo ništa posebno. On je vršio pritisak na ljude. Tražio je da glasaju protiv mene. To je to – prokomentarisao je Škeljić.

Na naše pitanje kako komentariše navode mještana koji su vidjeli da je udario Šušića, on je rekao da trenutno ne može da razgovara o tim stvarima.

– Ma, nije to tačno, laže on. Nisam ja udario nikog. A i što me sad to pitate. Nemoj me sad gnjaviti sa tim, aj, pusti to sad – rekao je Škeljić.

Press