U Ulici patrijarha Varnave na Vračaru, ispred broja 48, večeras oko 20.20 upucan je muškarac. Kako “Blic” saznaje, na muškarca je pucano iz automobila u pokretu, a policija je odmah nakon ovog događaja raspisala poteru za automobilom BMW.

Kako saznajemo, upucan je beogradski advokat Vladimir Zrelec. Zrelec je svojevremeno bio branilac Slobodana Šaranovića, koji je uz Ratka Koljenšića bio pritvoren zbog sumnje da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića.

– Muškarac je prevezen u Urgentni centar – potvrdila je za “Blic” Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

upucan advokat1

Kako kažu stanari iz okolnih zgrada čulo se šest pucnjeva.

upucan advokat2

– Čuli su se pucnji, jedan hitac za drugim. Nakon toga su dve devojke trčale i vrištale “zovite Hitnu, zovite policiju!”. Njih dve otrčale su ka “Pejtonu”. Odmah sam izašao, a ulica je bila pusta. Ranjeno čovek je čekao suprugu koja je posle i došla. Pitao sam ga da li je dobro, klimnuo je glavom i držao je mobilni telefon. Bio je pri svesti, ali nije mogao da priča. Okolo nije bilo krvi – priča očevidac E. M.

I njegove komšije odmah su izašle.

– Bila sam u kući, ali kada sam izašla već su nestali ti koji su pucali, videli smo samo ranjenog muškarca kako sedi u kolima. Komšije kažu da radi kao advokat u toj zgradi. Ja ga lično ne poznajem. Mi ga nismo dirali. Pitala sam ga da li je dobro, on je samo klimnuo glavom. Sedeo je za volanom i usporeno je disao. Videla sam pet metaka u vratima i razbijen prozor. Brzo se pojavila Hitna pomoć i iznela ga na nosilima – priča za “Blic” Radmila Malešević.

Blic