Šef Kluba DNS-SRS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je da nisu istinite informacije da poslanici DNS-a ucjenjuju predsjednika stranke Marka Pavića načinom glasanja zbog rješavanja određenih kadrovskih pitanja.
Stevanovićeva je istakla da te dezinformacije dolaze iz krugova onih koji trebaju da budu smijenjeni, a dijelom i iz opozicije, s ciljem destabilizacije vlasti i unošenja razdora u odnose koalicionih partnera i samog DNS-a.

Ona nije precizirala o tome koji ljudi treba da budu smijenjeni, ali je podsjetila da se u javnosti u posljednje vrijeme najviše govorilo o preduzećima – “Elektrodistribucija” Pale i Termoelektrana Ugljevik.

Ona je rekla novinarima u Banjaluci da DNS, godinu dana nakon izbora, nije zadovoljan stepenom realizacije dogovorenog učešća u vlasti, te da je Predsjedništvo stranke zaključilo da je neophodno intenzivirati aktivnosti s ciljem realizacije dogovorenog.

Stevanovićeva je istakla da je Klub posvećen donošenju najboljih zakona i zastupanju interesa građana, te da se poštuju odluke Predsjedništva stranke.

Govoreći o prijedlogu opozicije za smjenu potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića, ona je rekla da će se u Klubu dogovoriti kako će glasati, ali da smatra da u ovom trenutku ne treba glasati za njegovu smjenu, jer nije dostavljen prijedlog za drugog kandidata.

“Ukoliko bi danas smijenili Stevandića, Narodna skupština bi ostala sa jednim potpredsjednikom, a nemoguće je da jedan čovjek vodi Skupštinu najmanje do kraja godine”, objasnila je Stevanovićeva.

Ona očekuje da na narednoj redovnoj sjednici bude riješeno i pitanje potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.

SRNA