Letnja liga Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor koja je u dve konkurencije okupila po pet klubova uspešno je završena trijumfima novogradske Bubamare u starijoj kategoriji (dečaci godišta 2003. i 2004) i Rudar Prijedora u mlađoj konkurenciji (dečaci rođeni 2005. i 2006. godine).

Bubamara u kojoj trenira i dečake okuplja aktuelni trener premijerligaša Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac ostvarili je fantastičan rezultat sa maksimalnim učinkom, u osam utakmica zabeleženo je isto toliko pobeda uz gol-razliku 37:3. Drugoplasirani Radnik Urije ostao je iza lidera deset bodova.

Prijedorčani su u mlađoj konkurenciji teže nego što se očekivalo prvi prošli kroz cilj sa tri koraka ispred prvog pratioca Borca iz kozarske Dubice, pa su na taj način potvrdili ulogu favorita. Ukupno je na 40 utakmica u dve konkrencije postignuto 175 pogodaka, 99 u starijoj i 76 u mlađoj konkurenciji.

-S obzirom da smo prvi put organizovali Letnju ligu nadamo se da ćemo u narednom periodu pre svega imati veći odziv klubova i masovnost, odnosno da će iz godine u godinu ova liga biti sve privlačnija i zanimljivija. Tokom zimskih meseci planiramo i takmičenje u balonu pod nazivom Zimska liga koju će organizovati naš Savez – istakao je Slaviša Kralj, predsednik Gradskog FS Prijedor.

Konačan plasman, dečaci 2003/04. godišta: Bubamara 24 boda, Radnik Urije 14, Borac (KD) 9, Rudar Prijedor 7, Svodna 3; dečaci 2005/06. godišta: Rudar Prijedor 16, Borac (KD) 13, Bubamara 11, Svodna 10 i Radnik Urije 6.

prijedor24h