Zimska omladinska liga, jedno od tri takmičenja koja je pokrenuo Gradski Fudbalski savez Prijedor u poslednjih godinu dana od kada je na njegovo čelo stigao nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora Slaviša Kralj uspešno je završena u balonu „Lasta“ u gradu na Sani.

Osamnaest ekipa podeljenih u tri starosne kategorije nastupile su na ovom takmičenju koje je okončano trijumfima Radnika Urije (godište 2001/02), Rudar Prijedora (godište 2003/04) i Svodne (godište 2005/06). Pred oko stotinu gledalaca mahom fudbalskih radnika, trenera i roditelja podeljene su i nagrade, pehari, diplome i medalje najboljim ekipama i pojedincima.

-Naš cilj je da Zimska, kao i Letnja liga koju smo pokrenuli budu svojevrsni sajam fudbala u našem gradu i da iz godine u godinu bude masovnija i zanimljivija. Cilj nam je popularišemo najvažniju sporednu stvar među najmlađima. Mi u Gradskom Fudbalskom savezu Prijedor uložili smo mnogo truda da pokrenemo ova takmičenja sa željom da deca imaju utakmica da se druže i stvaraju pobedničke navike. Zadovoljni smo, ali već sada razmišljamo i o novim projektima koji bi omasovili i popularisali fudbal u Priejdoru i njegovoj regiji – istakao je predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Za najboljeg fudbalera u konkurenciji godišta 2001/02 proglašen je Nikola Trkulja (Radnik Urije), najbolji golman je Aleksa Trninić (Radnik Urije), dok je prvi strelac Duško Stojnić (Omarska). Najbolji igrač turnira u konkurenciji dečaka rođenih 2003/04 je Danijel Šunić (Omarska), prvi strelac je Mihajlo Kralj (Radnik Urije), dok je najbolji golman Arsenije Matijaš (Radnik Urije). Najbolji igrač u konkurenciji dečaka 2005/06. godišta je Dado Dženopoljac (Svodna), njegov klupski drug Vanja Žujić je prvi srelac, dok je za najboljeg golmana proglašen Nikola Zmijanac (Rudar Prijedor).

U sklopu završnice Zimske omladinske lige Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor odigrana je i revijalna utakmica između ženske reprezentacije GFS Prijedor i najboljeg ženskog kluba iz Republike Srpske ŽFK Banjaluke, a rezultat je bio nerešen 1:1. Pogodak za domaćina postigla je Nikolina Vasiljević, a za Banjalučanke Katarina Tatić.

Pehare, diplome i medalje najboljim pojedincima i ekipama uručili su predsednik i član Upravnog odbora GFS Prijedor Slaviša Kralj i Slobodan Simatović i potpredsednik Područnog FS Prijedor Željko Torbica.

Rezultati

U završnici Zimske omladinske lige GFS Prijedor postignuti su ovi rezultati:

godište 2001/02, finale: Radnik Urije – Omarska 1:0 (strelac Pešević), za treće mesto: Gomjenica – Rudar Prijedor 1:1 penalima 2:3 (Mršić – Grbić);

godište 2003/04, finale: Rudar Prijedor – Radnik Urije 3:3 penalima 6:5 (Joškić, Pavlović 2 – Kaurin, Kralj, Dobrijević), za treće mesto: Gomjenica – Omarska 1:2 (Marinović – Pušac, Šunić);

godište 2005/06, finale: Svodna – Rudar Prijedor 2:1 (Knežević, Gojić – Janković), za treće mesto: Bratstvo – Radnik Urije 3:1 (Tadić, Dergić 2 – Radulović).

prijedor24h