Potvrda iz Tužilaštva BiH da se protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ne sprovodi bilo kakva istraga dokazuje da je laž o istrazi zbog kredita u Pavlović banci, koju su plasirale televizije N1 i BN, samo dio plana rušenja aktuelnog rukovodstva Srpske, čime je i njegovo postojanje još jednom dokazano, ocijenio je savjetnik za medije predsjednika Srpske Pero Simić.
On je istakao da je laž da Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv predsjednika Srpske, koju su na “sav glas i zlurado” plasirale prije svih televizije N1 i BN, trajala svega tri dana, kao i “svaka laž iz navedenih fabrika laži”, zahvaljujući časnom čovjeku Boži Mihajloviću, šefu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u Tužilaštvu BiH.

“Mihajlović, kao jedini mjerodavan, prekinuo je ostrašćenu harangu televizija N1 i BN i njihovih medijskih satelita, izjavivši da danima prati medijske konstrukcije o navodnoj istrazi protiv predsjednika Milorada Dodika, a koja uopšte ne postoji”, rekao je Simić Srni.

On je ocijenio da ovakvo sramno i neprofesionalno ponašanje televizija N1 i BN samo potvrđuje da nedavno objelodanjeni tajni plan o rušenju aktuelne vlasti u Srpskoj, predvođene predsjednikom Miloradom Dodikom, i te kako postoji i da je u potpunosti autentičan.

“U tom planu se upravo televizije N1 i BN pominju kao glavne poluge medijskog udara na Republiku Srpsku, odnosno njenog predsjednika, Vladu i Narodnu skupštinu, što je sada i dokazano”, istakao je Simić.

Šef Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u Tužilaštvu BiH Božo Mihajlović izjavio je da Tužilaštvo BiH nije donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika.

“Nikakvu zvaničnu istragu Tužilaštvo BiH nije pokrenulo protiv Dodika. Ja sam šef Odjeljenja za organizovani kriminal, ja znam ko šta radi”, istakao je za “Dnevni avaz” Mihajlović, koji je i zamjenik glavnog tužioca BiH.

Televizije BN i N1 objavile su ranije da je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog, kako navode, nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, odnosno kreditom u Pavlović banci.

SRNA