Da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Srpskoj informisan je i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. U razgovoru za našu televiziju, Nikolić je rekao, da je to saznao u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost Republike Srpske velika.

Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti, kaže Nikolić. Upoznat je s pokušajima uništavanja Republike Srpske kroz rušenje aktuelne vlasti i predsjednika Milorada Dodika.

– Јa sam razgovarao sa diplomatama koji otvoreno kažu da se nešto dešava i koji kažu da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin- ili će prihvatiti apsolutno sve što joj se bude sugerisalo kao Federacija koja o tome odlučuje ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane sve uz učešće Ustavnog suda u BiH – rekao je Nikolić.

Upozorava da ništa neće biti kako treba, ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika. Nikolić kaže da je kao opoziciona stranka u Srbiji uvijek bio uz one koji su na vlasta – kada su branili zemlju i njenu državnost. Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH. Sličan scenario imala je i Srbija u slučaju Slobodana Miloševića, kaže Nikolić.

– U velikoj mjeri nažalost, dešava nam se ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića. Personalizuje se problem pa kaže sve će biti dobro ako ode Dodik – ništa neće da bude dobro – rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji nisu taj entitet.

Integralni intervju s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, možete pogledati, večeras u 21.05 na programu Televizije Republike Srpske. 

RTRS