Da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Srpskoj informisan je i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. U razgovoru za našu televiziju, Nikolić je rekao, da je to saznao u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost Republike Srpske velika.

Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti, kaže Nikolić. Upoznat je s pokušajima uništavanja Republike Srpske kroz rušenje aktuelne vlasti i predsjednika Milorada Dodika.

– Јa sam razgovarao sa diplomatama koji otvoreno kažu da se nešto dešava i koji kažu da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin- ili će prihvatiti apsolutno sve što joj se bude sugerisalo kao Federacija koja o tome odlučuje ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane sve uz učešće Ustavnog suda u BiH – rekao je Nikolić.

Upozorava da ništa neće biti kako treba, ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika. Nikolić kaže da je kao opoziciona stranka u Srbiji uvijek bio uz one koji su na vlasta – kada su branili zemlju i njenu državnost. Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH. Sličan scenario imala je i Srbija u slučaju Slobodana Miloševića, kaže Nikolić.

– U velikoj mjeri nažalost, dešava nam se ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića. Personalizuje se problem pa kaže sve će biti dobro ako ode Dodik – ništa neće da bude dobro – rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji nisu taj entitet.

POGLEDAЈTE KOMPLETAN INTERVЈU SA PREDSЈEDNIKOM SRBIЈE TOMISLAVOM NIKOLIĆEM

RTRS