Ne pre nego što odgovoriš na ovo pitanje!

Znate onu čuvenu da je stara ljubav kao podgrejan krompir? To, međutim, ne znači da ponovo probuđeni plamen neće biti bolji od prethodnog, samo je važno da znate zašto ga palite.

U redu je da se vratiš bivšem, ako prvo odgovoriš na ovo pitanje

Niko ne kaže da posle veze ne možemo ostati prijatelji, ali je ponovno vezivanje za osobu s kojom ste davno raskinuli vrlo rizično.

Prednost je što se poznajete toliko dobro, pa možda jednostavno prvi put nije bilo pravo vreme za vas. Ipak, velika je mogućnost da, ako nije uspelo prvi put, vrlo je verovatno da će ponovo pući.

Lako je pasti u ove zamke, jer želimo da verujemo u bajke koje vidimo u filmovima ili čitamo u knjigama. Sve one govore kako ćete jednog dana naći svoju drugu polovini i s njom biti srećni do kraja života.

Svaka ozbiljna veza, ma kako se ona završila, ostavlja na vas trag. Možda ste ostali prijatelji ili postali smrtni neprijatelji, ali gotovo uvek gajite nekakva osećanja prema to osobi, hteli vi to da priznate ili ne.

Postoje opasnosti od buđenja starih osećanja. Nekada to može da se sredi.

Možda je to zaista bio loš tajming. Ponekad je drugačije. Ponekad je prvi put bila samo zabava, a sada želite nešto ozbiljnije.

Pre nego što odlučite da se pomirite, odgovorite sebi iskreno na ovo pitanje – ZAŠTO želim da mu se vratim?

Napravite listu razloga. Ako se vraćate zbog usamljenosti, straha i bliskosti, onda je bolje da ostanete sami još neko vreme.

Jednostavno je – budite prvo iskreni prema sebi. Morate da znate koji je razlog vaše želje da se vratite. Ukoliko je razlog pogrešan, onda će i vaša odluka, a i sama veza biti pogrešni. Zato budite sigurni da to činite s pravim razlogom, jer znate kako kažu: “Prevari me jednom – sram te bilo. Prevari me dvaput – sram me bilo”.

24sata