U organizaciji Sportskog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” u Prijedoru je otvorena Međugradska izložba sitnih životinja “Prijedor 2016”.

Na izložbi sitnih životinja, otvorenoj u prostorijama Јavne ustanove Centar “Sunce”, posjetioci mogu da vide brojne rasne vrste peradi, golubova, kunića, reptila i ostalih sitnih životinja.

Više od 50 uzgajivača raznih vrsta sitnih životinja iz Republike Srpske i Federacije BiH predstavilo je oko 600 vrsta sitnih životinja, među kojima su brojni ezgotični primjerci. Sitne životinje privukle su najveću pažnju djece.

Izložene su i akvarijumske ribice, poni konjići, patuljste koze, vijetnamske svinje i magarac. Posebnu pažnju privukle su egzotične vrste tarantula.

Ovo je prilika da domaći uzgajivači razmijene iskustva, ali i nešto zarade, jer je organizovana i “berza sitnih životinja”.

U revijalnom dijelu programa organizovana je i izložba “Moj ljubimac”, gdje se mogu prijaviti svi koji žele predstaviti svoje ljubimce. Izložba završava u nedjelju, a ulaznice za djecu koštaju jednu, a za odrasle dvije marke.

Podržali su je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Prijedor.

RTRS