Siniša Saničanin će definitivno ove zime da napusti Borac, a karijeru će da nastavi u istoimenom klubu iz Čačka.

Mladi reprezentativac BiH je jedno vreme proveo u Italiji, gde je trenirao sa prvoligašem Udinezeom, ali ovaj klub ima višak stranaca. Za njega se interesovala i Peruđa, koja se takmiči u Seriji B, posle toga dovođen je u vezu s beogradskim Partizanom, međutim na kraju je angažman pronašao u trećeplasiranom klubu Superlige Srbije.

-Čačani su treći na tabeli šampionata Srbije, imaju isti broj bodova kao Čukaričkio na drugom mestu i bore se za plasman u Evropu. Mislim da je odlazak u ovaj klub za mene prilika da napravim korak više u karijeri. Što se banjalučkog Borca tiče želim mu sve najbolje, nadam se da će izboriti opstanak u Premijer ligi BiH – istakao je Saničanin.

Levonogi štoper je prošao sve omladinske kategorije i sa 18 godina postao prvotimac Rudar Prijedora, s kojim je u sezoni 2014/15 osvojio titulu u Prvoj ligi i Kup Republike Srpske, a letos je došao u Banjaluku. ”Crveno-plave” napušta posle jedne polusezone u kojoj je, bez obzira na loše rezultate ekipe, svojim igrama zaslužio poziv u mladu reprezentaciju BiH.

Banjalučani će za njega da dobiju i određeno obeštećenje, a taj novac svakako će da dobro dođe novim čelnicima kluba koji treba da isplate deo dugovanja igračima, trenerima i zaposlenima, te da organizuju pripreme za prolećni deo sezone u kojoj ekipu očekuje velika borba za opstanak u premijerligaškom društvu. Kada su u pitanju pojačanja danas se očekuje zvanično predstavljanje povratnika u klub Borisa Raspudića i Darka Maletića, a u narednih nekoliko dana pregovaraće se sa Bojanom Puzigaćem, Nemanjom Bilbijom i Sašom Kajkutom. Sve to je pod pretpostavkom da na mestu predsednika kluba bude Dejan Kusturić, a vanredna izborna Skupština održana je sinoć. Danas bi trebalo da bude poznato ko će sve da se nađe u Upravnom odboru kluba, te ko će ubuduće da obavlja ulopge direktora i sportskog direktora Borca.

Šef stručnog štaba željko Vranješ juče je bio bolje raspoložen nego prethodnih dana s obzirom da su se stvari oko početka priprema i uslova pomerile sa mrtve tačke.

-Najvažnije je da smo počeli sa radom i da se nešto dešava, odnosno da imamo uslove za pripreme. Ipak, ne bih da bilo šta prejudiciram oko tima i drugih dešavanja, sačekajmo da se konstituišu svi organi kluba – rekao je Vranješ.

Trio van stroja

Sa ekipom Borca zbog oporavka od povreda trenutno ne treniraju Nebojša Runić i Stojko Kikić. Van stroja je i Zvezdan Đorđilović, koji je tokom prvog dela sezone kuburio sa povredama, ali će on vrlo brzo biti na raspolaganju treneru Željku Vranješu.