Mladi reprezentativac Siniša Saničanin, štoper banjalučkog Borca, 12. decembra odlazi u Italiju gdje bi trebalo da boravi u taboru takmišnjeg člana Serije A Udineza i potpiše ugovor sa klubom sa „Friuli“ stadiona, piše današnji Sportski Žurnal.

Daroviti i korpuletni štoper koji je ponikao u Rudar Prijedoru ljetos je prešao na banjalučki Gradski stadion iz redova šampiona Republike Srpske i za pola godine u dresu Borca i mlade reprezentacije skrenuo je veliku pažnju na sebe.

„Skauti Udinezea su dva puta dolazili u Banjaluku na utakmice Borca gdje su primjetili Saničanina i notirali njegovo ime, a definitivnu odluku da angažuju ovog igrača čelnici crno-bijelih donijeli su nakon kvalifikacione utakmice mladih timova BiH i Engleske (0:0) odigrane na Olimpijskom stadionu koševo. Pouzdani defanzivac odigrao je pomenuti meč na vrhunskom nivou protiv fudablera koji su standardni u većini premijerligaških klubova na Ostrvu i pokazao da se radi o jednom od najboljih štopera u domaćem prvenstvu“, piše Sportski Žurnal iz dobro obavještenih izvora.

Saničanin će biti gost Udinezea na prvenstvenoj utakmici protiv Intera 12. decembra poslije čega će desetak dana trenirati sa igračima prvog tima ovoga člana Serije A. Prema Sportskom Žrnalu za usluge Saničanina bili su zainteresovani najpoznatiji klubovi iz Jelen Superlige Srbije i jedan austrijski prvoligaš iz Beča. Postoji mogućnost da Saničanin potpiše ugovor sa Udinezeom pa pola godine provede negdje na pozajmici.

prijedor24h