Umjesto da javno osude što jedan ministar bezbjednosti komunicira sa nepoznatim osobama i po principu zdravo za gotovo prima informacije od tih osoba i plasira ih u javnost, opozicija je salve kritika uputila na Radio- televiziju Republike Srpske.

Pozivaju građane da ne plaćaju RTV pretplatu i ne uzdržavaju se da priznaju kako time krše zakon. Bez ikakvih valjanih dokaza tvrde da Televizija Republike Srpske nije gledana, namjerno zanemarujući rezultate mjerenja nadležnih agencija.

Pozivajući se na proizvoljne ocjene o gledanosti, opozicija traži da RTV pretplata bude ukinuta iako i sami znaju da je u zakonu navedeno da građani plaćaju pretplatu za posjedovanje radio ili tv prijemnika.

Žele da uvedu novi način: da svako plaća televiziju koju gleda. Ipak,ne kriju da svoje obaveze ne izvršavaju.

– Zakonski nije uređeno plaćanje pretplate. Rok za plaćanje je istekao. Zakon treba da bude donesen u Parlamentu BiH, zakon koji omogućava naplatu pretplate. Rok je istekao već godinu dana, istakla je Aleksandra Pandurević, potpredsjednik SDS-a.

Umjesto da kao ličnosti koje obavljaju javne funkcije budu primjer građanima,čini se, oni se bave politikanstvom. Usmeno, bez dokaza Vučurević se ne ustručava da iznosi podatke o gledanosti RTRS-a.

Za razliku od Vučurevića mi navodimo istraživanja relevantnih agencija i podsjećamo na gledanost Televizije Republike Srpske u prošloj godini. Po gledanosti prvi u Srpskoj.

RTRS