Kad su muškarci u pitanju, seksualna disfunkcija se svodi na nemogućnost postizanja erekcije, međutim, neki muškarci mogu bez problema da postignu erekciju, ali ne mogu da dožive orgazam.

Kad su muškarci u pitanju, seksualna disfunkcija se svodi na nemogućnost postizanja erekcije, međutim, neki muškarci mogu bez problema da postignu erekciju, ali ne mogu da dožive orgazam.

Muškarci s ovim problemom mogu da uživaju u seksu, ali, koliko god se trudili, ne mogu da postignu orgazam.

Ekspert za seksualno zdravlje, doktor Tobias Keler, kaže kako osam posto muškaraca pati od “odgođene ejakulacije”.

“Muškarcima koji pate od ove boljke često treba 20 minuta ili duže da postignu orgazam, ali se najčešće događa da odustanu zbog iscrpljenosti ili zbog toga što im je neugodno. Ovo nije toliko neuobičajeno, ali ipak, većina muškaraca s ovim problemom ni ne zna da taj poremećaj postoji”, kazao je Keler za Daily Mail.

Ako se uzme u obzir da oko 52 posto muškaraca ima neki problem sa erektilnom disfunkcijom, sudeći po sprovedenim istraživanjima, može se zaključiti kako je muškarcima puno lakše da potraže pomoć za taj problem, nego za poremećaj odgođene ejakulacije.

Zašto dolazi do odgođene ejakulacije?

“Većina muškaraca s ovim problemom može postići samo jedan orgazam tokom pet seksualnih odnosa”, pojašnjava Keler i savetuje da poremećaj shvate ozbiljno i potraže pomoć.

Nije to samo problem ejakulacije, već postizanja orgazma uopšte, a to može biti frustrirajuće i za muškarca i za njegovu partnerku.

Ako se vreme postizanja orgazma kod muškarca produži s tri do pet minuta na preko 15 minuta, može se reći kako se radi o poremećaju odgođene ejakulacije. Kod nekih muškaraca taj problem postoji od samog početka seksualnih aktivnosti.

Stručnjaci još uvek nisu sigurni šta izaziva ovaj poremećaj, ali smatraju da uzroci mogu biti mentalne prirode, posledica neke bolesti ili upotrebe određenih lekova poput antidepresiva. Prema rečima doktora Kelera, najveći broj slučajeva odgođene ejakulacije izazvan je upravo antidepresivima koji podstiču pojačano lučenje hormona serotonina, što je loše za ejakulaciju.

24sata