Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović je potvrdio da je dobio i prihvatio poziv reprezentacije Srbije. Prvo će nastupati za omladinsku selekciju.

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je veliku bitku, pošto je jedan od najtalentovanijih štopera u Brazilu Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović pristao da igra za “orlove”, piše portal Mocart sport.

Supertalentovani defanzivac Sao Paula potvrdio je da je dobio i prihvatio poziv srpske reprezentacije, čiji dres će prvo ponijeti u omladinskoj konkurenciji.

– Moji menadžeri su još ranije stupili u kontakt sa FS Srbije i rekli mi da je savez zinteresovan za mene. Na korektan način su ovaj slučaj stavili pred mene i moju porodicu. Sa oduševljenem smo zajednički donijeli odluku i prihvatio sam poziv. Veoma sam srećan i ponosan zbog ovog priznanja. Možda i zaigram sa Srbijom na nekom velikom takmičenju što bi bio veliki izazov u mojoj karijeri – rekao je Lijanko.

Mladi fudbaler je rođen u Brazilu. Njegov djed Јovan je poslije Drugog svjetskog rata kao sedmogodišnjak emigrirao u Brazil gdje se oženio i dobio djecu, od kojih je jedno Lijankov otac Marselo.

Lijanko je prošao omladinsku školu Botafoga, a Sao Paulo je izabrao ispred Fluminensea, Palmeirasa i Milana. Iako još nema 19 godina, u prvoj sezoni odigrao je 11 utakmica za Sao Paulo, čiji stručnjaci planiraju u narednoj sezoni da mu daju još veći prostor i minutažu.

Mladi Brazilac bi za “orliće” trebalo da debituje 2. marta u prijateljskoj utakmici sa Španijom.

Novosti