Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da je pravosuđe u BiH formirano isključivo za Srbe i za Republiku Srpsku.

Komentarišući Bosićevu izjavu da je pravosuđe u BiH jedan od glavnih izvora krize, te da je dokaz za tu njegovu tvrdnju to što niko od funkcionera umiješanih u velike skandale korupcije u Republici Srpskoj nije procesuiran, Vasić je rekao da Bosić očigledno smatra da je pravosuđe u BiH, koje je neustavna, nelegalna i nedejtonska kategorija, formirano kao njegov lični servis ili servis Saveza za promjene, “priručno sredstvo u projektu njihovog, promjenaškog dolaska na vlast”.

“Bosić nijednom nije pomenuo da je to kompletno sudstvo nelegalno, neustavno i nedejtonsko iz čega se može zaključiti da se obraća Sarajevu, jednoj ambasadi i unitaristima, a javnosti i biračima Republike Srpske samo u dijelu uzdaha što ništa nije učinjeno u hapšenju `tih zlikovaca iz velikih skandala` korupcije koji nisu nigdje dokumentovani”, naglasio je Vasić.

On je dodao da se iz ove Bosićeve izjave može još zaključiti i da su veliki skandali korupcije locirani samo u Republici Srpskoj, dok u Federaciji BiH, naročito u Sarajevu, niko nije ni čuo za to, a kamoli nešto “dirao svojim rukama”.

“Ovakvo poturičarstvo, poltronstvo, probosanstvo, izdajništvo odavno niko nije demonstrirao među Srbima. Ako je ovakav vođa opozicije, onda je to noć opozicije”, smatra Vasić.

SRNA