Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić upozorio je da će presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu, pošto nije došlo do osude Slobodana Miloševića, sada imati najveću antisrpsku funkciju.
“Ona treba da stavi tačku u projektu prepravljanja istorije u slučaju raspada SFRJ i da bude ad akta oznaka opravdanja krvoločnog i nepravednog odnosa međunarodne zajednice prema Srbima”, rekao je Vasić Srni.

Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica, političko Sarajevo i njegovi saveznici ponašaće se u skladu sa tim. “Ali će sve to, neosporno, ojačati Srpsku i nacionalnu svijest njenog stanovništva”, naglasio je Vasić.

On ističe da bi suđenje Karadžiću imalo izvjesnog smisla samo da se “velikoj četvorki” – Franji Tuđmanu, Slobodanu Miloševiću, Radovanu Karadžiću i Aliji Izetbegoviću sudilo “u paketu”.

“Tada bi postojala neka mogućnost objektivnog sagledavanja uloga i krivica, izuzimajući internacionalnu, koja će uvijek ostati izvan dometa. Ovako, presuda Radovanu Karadžiću, kakva god bude, samo je nastavak udara na Srbe i Republiku Srpsku. Na našu sreću, bez efikasnosti u koju su se mnogi nadali”, zaključio je Vasić.

SRNA