Marko Pavić, predsjednik DNS-a rekao je nakon sjednice Predsjedništva stranke da bi trebalo još jednom razmisliti o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu ako ne postoji jedinstvo svih srpskih partija.

Pavić je pojasnio da DNS smatra da nema razloga da se taj referendum ne održi te da njegovo održavanje ne bi bilo protiv dejtonskog sporazuma ali da je očigledno da opozicija nije za njegovo održavanje.

„Ukoliko opozcija i dalje ostane pri tom stavu DNS sebi ostavlja veliku rezervu da još jednom sa koalicionim partnerima razmotri da li ići u referendum koji opozicija ne podržava“, rekao je Pavić.

Pavić je, s druge strane, rekao da mu je drago da to jedinstvo postoji kada se radi o referendumu o Danu Republike.

Pavić je rekao da DNS ima određene primjedbe na „većeg koalicionog partnera“, jer je nekoliko puta iznosio stavove koji predhodno nisu usaglašeni unutar koalicije , upitan da li je riječ i o referendumu o Sudu i Tužilaštvu, Pavić je odgovorio potvrdno.

Predsjednik DNS-a je naglasio da će DNS na sljedeće lokalne izbore izaći samostalno na svojoj platformi kojoj će u provom planu, kako je rekao, biti ekonomija, zapošljavanje i običan čovjek.

Pavić je dodao da je moguć dogovor oko zajedničkih načelnika ali da će oko ostalog DNS odlučiti na osnovu svoje platforme.

Nezavisne novine