Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Slobodana Pavlovića, Petra Lazića, LJiljanu Garić i Blagu Blagojevića, osumnjičene za finansijski kriminal u vezi sa poslovanjem Pavlović banke u Bijeljini.
Prijedlog pritvora biće upućen zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak.

Pritvor je predložen i zbog bojazni da mogli izvršiti uticaj na svjedoke i saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom u predmetu koji se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, u vezi sa poslovanjem Pavlović banke u Bijeljini, kao i poslovanje vlasnika banke Slobodana Pavlovića.

U Tužilaštvu BiH danas je završeno saslušanje osumnjičenih kojima se na teret stavljaju tri krivična djela pranje novca, zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i falsifikovanje službene isprave.

Branilac osumnjičenih advokat Miodrag Stojanović rekao je novinarima u Sarajevu da su osumnjičeni istakli da će se u ovoj fazi postupka braniti ćutanjem i da zadržavaju pravo da se izjasne nakon što se upoznaju o obimnoj finansijskoj dokumentaciji koju im je predočilo Tužilaštvo.

Pipadnici Sipe juče su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

SRNA