Rukometaši Prijedora, nakon pet gostujućih mečava u 6 kola,  u 18. kolu Premijer lige BiH više nego zasluženo pobijedili goste iz Visokog.

RK Prijedor – RK Bosna Visoko 25:22 (14:9)

Sportska dvorana Mladost u Prijedoru. Gledalaca: 300. Suci : Alen Kadić i Dino Tursić. (oba iz Zavidovića) . Delegat: Arijana Vojić (Bihać)

RK PRIJEDOR: Beširević 8 odbrana, Unčanin 5, A.Miljuš 1, Popović 1, Kecman, Vejnović, Stoisavljević 1,Kaurin, Daničić 6, Grab,Topić(2 odbrane), Kragulj, Babić 4 odbrane, Savić 8, Blagojević 3, Balaban. Trener: Saša Babić

RK Bosna Visoko Centrotrans: Hadžić 6 odbrana, Spahić 1, Čabaravdić 1, Burić 3, Grujić 5, Hrnjić, Žiga, Mušinbegović, Hasečić, Semić, Imamagić 2, Limo 2, Buljina, Sirćo, Omanović, Skopljak 8. Trener:  Zdenko Antonović.

Sedmerci: Prijedor (3), Bosna (V) 4(3)

Isključenja: Prijedor 10, Bosna 8 minuta.

Igrač utakmice: Srđan Savić

Prijedorčani su sasvim zasluženo rezultatom 25:22 u Prijedoru savladalisu ekipu Bosna Centrotrans iz Visokog. Tako su pootvrdili bod osvojen jesenas kod Visočana (27:27).

Početno vodstvo od 2:0 dalo je krila domaćem timu a gosti su, nakon 13 minuta igre imali obećavajući rezultat 6:7. Prijedorčani, uz podršku navijača, u narednih 12 minuta postigli pet golova, a Visočani tek 1 tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 14:9.

Nastavak je pripao  gostima koji nakon 15 minuta igre primiču se na dva gola razlike 19:17.

Tajm-aut kormilara Prijedorčana Saše Babića i očigledno “ribanje” za rezultat su imali seriju domaćih od 4:1. Poslednjih 6 minuta, dojam je, podmlađeni  tim Visočana se predao a ponestalo im je snage što je dovelo do pada koncetracije.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Srđan Savić, strijelac 8 golova a standaran učinak imao je motor ekiep Goran Daničić. Golman Arman Beširević je fenomenalno odradio prvo, a Bojan Babić i Gojko Topić drugo poluvrijeme. Kod gostiju Enes Skopljak je postigao 8 a Nikola Grujić 5 golova. Solidno je još odigrao i Mahir Burić. te golman Hadžić. Najlošiji akteri ovog izuzetno korektnog susreta bili su suci Alen Kadić i Dino Tursić koji su u više navrata znatno oštetili domaćina. Na to je reagovala i publika koja u ovom gradu 60 godina prati a i dobro poznaje rukomet.

Zanimljivo će biti šta će u dopunskom izvještaju napisati delegat Arijana Vojić. Sudije su se u meču izgubili i dokazali totalno neznanje u kako se djeli rukometna pravda. Njihopva blamaža bila je u sjeni promocije polaznika  škole mini rukometa (dječaci roðenji 2006. i  kasnije) koje odskoro vještinama rukometa uči Saša Babić. Svojim potezima, kombinacijom američkog nogometa i rukometa, na smijeh su natjerali gledaoce, posebno roditelje koji su kamerama bilježili atraktivne poteze pa i one što su malo dalje od rukometa. Možda se među njima kriju nade koje će naslijediti prijedorske legende, olimpijske i svjetske veličine tima, Zlatana Arnautovića, Abaza Arslangića i jednog od najvećih pivota svijeta svih vremena, dr medicinskih nauka Nebojšu Popovića.

prijedor24h