Zahvaljujući maestralnim odbranama golmana Damira Efendića koji je odbranio četiri sedmerca Borac-mtl je u Prijedoru upravo sa četiri gola razlike zabilježio pobjedu.

Sportska dvrana Mladost u Prijedoru. Gledalaca:700.Sudije: Žarko Hrstić i Ante Rašić(oba iz Ljubuškog). Delegat: Haris Bradarić(Maglaj). Sedmerci: Prijedor 4/0. Borac-mtl 6/4. Isključenja: Prijedor 10., a Borac-MTL 10. minuta. Konačan rezultat: RK Prijedor- Borac- MTL 14:18 (9:10).

RK PRIJEDOR: Đuričić, Stošljević 6, A.Miljuš 2, Kecman, Balaban, Kaurin, Bajić, Janković, Topić (1.odbrana-sedmerac), M.Radaković, Jovanović 1, Babić (12.odbrana-1.sedmerac), Savić 4 i J.Radaković 1. Trener:Saša Babić.

BORAC-MTL: Efendić(18.odbrana-4.sedmerca), Beširević(1.odbrana), Đurđević 5, Daničić 2, Hercegovac, Mijatović 1, Bubić, Nježić, Majić 3, Lončar 4, Čelić 1, Šešić, Čeranić 1, Vukčević 1 i Marković. Trener:Ratko Đurković.

Zahvaljujući maestralnim odbranama golmana Damira Efendića koji je odbranio četiri sedmerca Borac-mtl je u Prijedoru upravo sa četiri gola razlike zabilježio pobjedu.Tok utakmice bio je pun naboja ali i pretjeranih grubosti i pravo je čudo da je broj isključenja sa obe strane manji od stanje na parketu. RK Prjedor je poveo na početku sa 3.1,a potom su Banjalučan ubacili brzinu više i brzo došli do poravnanja,a potom i vodstva,koje su sačuvali pa čak i uvećali do kraja.Ovim porazom RK Prijedor se svrstao u grupu klubova kojima je premijerligaški status ugrožen.

prijedor24h