Roni O Saliven je svakako najveći igrač bilijara i snukera svih vremena. Čuveni Irac je jednostavno nepogrešiv kada uzme tak u ruke i krene da pogađa kugle, a to je još jednom dokazao na turniru u Velsu.

Međutim, kada je došao do samog kraja ovog turnira, upitao je organizatore kolika je nagrada ako ubaci sve kugle po redosledu, na šta su mu oni odgovorili da je 10 hiljada funti. To mu se nije svidelo, pa je zato namerno promašio jednu kuglu i završio meč sa 146 poena od maksimalnih 147.

“Mogao sam da završim meč sa savršenim rezultatom, ali mi se nije svidela visina nagrade. To je prilično jeftino sa njihove strane, ja igram po dva-tri sata savršenu igru, to zaslužuje veću nagradu. Ne želim da se toliko trudim zbog malih nagrada”, rekao je on po završetku meča.

Organizatori ovog takmičenja su ogorčeni na njegovo ponašanje, ali ne mogu da utiču na njegove odluke.

“Šteta što navijači koji su kupili karte za ovaj događaj nisu mogli da vide vrhunac njegove igre. Igrači imaju dužnost da pruže najbolju partiju, a on to nije uradio. Ovo nije nikakav zločin, ali jeste šteta zbog svih navijača” rekli su iz organizacije.

Na društvenim mrežama se povela prilično burna debata, u kojoj neki brane Sulivana navodivši da ima svo pravo da igra kako god želi, dok ga drugi kude zbog sebičnosti.

24sata