Više od polovine devojaka fantazira o tome da raskine sa partnerom, dok skoro polovina muškaraca o tome uopšte ne razmišlja, rezultat je ankete koju su sproveli magazini Womens Health i Mens health.

Ovo zapravo možda uopšte i nije toliko iznenađujuće ako u obzir uzmemo studiju Stenford univerziteta koja je otkrila da je 69 odsto razvoda pokrenuto od strane žene.

„Ove brojke ne pokazuju da su muškarci srećniji u braku, već da su devojke spremnije da urade nešto ako su nesrećne“, tvrdi stručnjak za veze Laura Dojl.

Ona smatra da devojke redovno analiziraju dobre i loše stvari u vezi kako bi odlučile da li je njihova romantična investicija emotivno isplativa. Sa druge strane, muškarci radije odvajaju probleme, tako da jedan problem – iako im donosi emotivan stres – neće dovesti do propasti veze.

„Muškarci će nastaviti da pokušavaju da usreće partnera, čak i u slučaju da u tome nemaju uspeha“, objašnjava Dojlova.

Iz tog razloga, parovi moraju da budu jasni i direktni u otkrivanju svojih potreba, emotivno i fizički, kako bi rešili određeni problem.

Na taj način će muškarac dobiti jasnu mapu koja će ga dovesti do rešenja, a devojka uverenje da u vezi ima više dobrih, nego loših stvari.

24sata