Policija Unsko-sanskog kantona i dalje traga za maskiranim razbojnicima koji su pri pokušaju pljačke supermarketa “Tropik” u Bosanskom Petrovcu otvorili vatru na policajce, a juče je tim povodom saslušano više osoba. Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić potvrdio je da je zbog razbojništva kod “Tropika” ispitano više osoba, koje su potom puštene na slobodu.

“Radi se o osobama s područja Unsko-sanskog kantona, koje bi se mogle dovesti u vezu s ovim događajem”, rekao je on. Tri nepoznate maskirane osobe pokušale su u noći između ponedjeljka i utorka da opljačkaju “Tropik” u  Bosanskom Petrovcu, tako što su htjele da ukradu metalni sef s novcem. Nakon što se oglasio alarm, na lice mjesta ubrzo su stigli policajci, a razbojnici, vidjevši da su uhvaćeni na djelu, otvorili su vatru na njih. Policajci su uzvratili na pucnjeve i tom prilikom niko nije povrijeđen.

Kako saznajemo, razbojnici su bili maskirani u skijaške kombinezone s navučenim kapama preko lica, a s lica mjesta pobjegli su automobilom u pravcu sela Smoljani. U potragu za njima upućeni su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a USK, i ona je i juče trajala. Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić istakao je kako su građani uznemireni ovim događajem koji je neuobičajen za ovu mirnu sredinu, te je izrazio očekivanje kako će napadači brzo biti uhapšeni.

NN