Oralni seks može da bude magično iskustvo, posebno za žene koje ne mogu da dožive vaginalni orgazam. Ali, da li ste znali kakve sve opasnosti nosi ovo uživanje? Možda je ipak bolje da držite jezik za zubima.

HPV virus izaziva rak

Novija istraživanja povezuju rak grla kod muškaraca sa nekim vrstama HPV virusa koje imaju mnoge žene. A ovaj virus dolazi do muškog grla baš prilikom oralnog seksa i povećava rizik od raka grla i do 22 puta.

Polno prenosive bolesti

HPV nije jedini stanovnik vagine koji treba da vas zabrinjava. Naime, gotovo sve polno prenosive bolesti – počev od HIV-a i herpesa – mogu da se prenesu na ovaj način i da izazovu probleme u organizmu.

I druge bolesti se tako prenose

Prilikom oralnog seksa muškarac može da “zakači” i one bolesti koje inače nisu seksualno prenosive – kao što su gljivice. Oralna kandida može da bude jako opasna i potencijalno smrtonosna.

“Ostaci” drugog muškarca

Ovo je posebno gadna stavka. Naime, ukoliko nemate stalnu partnerku, ili ukoliko ona ima drugog tipa, velika je verovatnoća da ćete prilikom oralnog seksa doći u bliski susret sa organskim ostacima dečka s kojim je imala seks pre vas. Bljak.

Preblizu anusa

Jasno vam je da je vagina svega nekoliko centimetara udaljena od anusa. Jasno vam je, verovatno, i da delići fekalija često završe u predelu vagine, čak i toliko majušni da ne mogu da se vide golim okom. Onda bi trebalo da vam bude jasno da ti delići lako mogu da završe i u vašim ustima.

24sata