Fotografija školskog rada iz Bosne i Hercegovine sa časa veronauke napravila je pometnju na društvenim mrežama, jer je dete zapisalo da je dozvoljeno tući ženu, ali samo u dva slučaja.

Sastav koji je nastao početkom prošle godine na času veronauke navodi da je “udarac žene koji ne ugrožava zdravlje dopušten” ali ne u lice, i to samo u dva slučaja: ukoliko je žena dovela nepoznatog muškarac u kući, i ukoliko žena bez razloga (!) ne udovoljava potrebama muža.

Iako nije poznato o kojoj školi je reč, ova fotografije već izvesno vreme kruži društvenim mrežama i izaziva burne reakcije. Pored drugih spornih saveta koji se nalaze u radu (poput onog da o problemima u braku ne sme da se priča, ili da supružnici ne smeju da spavaju u odvojenim krevetima čak ni kada su u svađi) ovaj koji se odnosi na nasilje nad ženama je izazvao najviše komentara.

Naravno, kako to obično biva, tviteraši su se odmah posvađali oko toga da ovo nisu beleške već pismeni rad, te da dete nije zapisalo nešto što je nastavnik diktirao, već prenelo ono što je naučilo kod kuće. Argumenti protiv su se odmah javili, a oni koji se još sećaju kako izgleda ići u školi i te kako znaju da se na pismenom ne piše ono što su vas učili mama i tata, već ono što je profesor ispredavao.

Veronauka_1000x0

24sata