Zoran Borković (30) iz Batajnice poginuo je juče ujutru, dok je Dragana Pavlović (23) teško povređena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Ugrinovca.

Automobil BMW kojim je Borković upravljao pri velikoj brzini izleteo je sa puta i prevrtao se, da bi se zaustavio na krovu. Kako saznajemo, nesreća se dogodila oko tri sata iza ponoći u Partizanskoj ulici u blizini Dobanovačke petlje, kada su se Zoran i Dragana vraćali iz kafane, gde su sa još dva prijatelja proslavljali kupovinu BMW-a!

– Nakon slavlja u kafiću krenuli su kućama. Dragana je molila Zorana da ne vozi automobil ili da, ako će već da seda za volan, vozi sporo. Za njima su krenuli njihovi prijatelji. Sve ukazuje da je Borković vozio veoma brzo i da je izgubio kontrolu nad vozilom. Naknadno će biti utvrđeno da li je bio pod dejstvom alkohola – navodi izvor „Alo!“ blizak istrazi.

udes batajnica

Očevidac, koji ima plac na delu gde se dogodila saobraćajka, kaže da ga je uznemirio jak udarac.
– Izašao sam i video totalno smrskan automobil. Dve osobe se nisu pomerale, a iz automobila koji se zaustavio u blizini izašli su neki mladići koji su pokušavali da pozovu Hitnu pomoć. Prizor je stvarno bio stravičan – rekao nam je on.

Lekari Hitne pomoći su konstatovali smrt Borkovića, a Pavlovićevu brzo prevezli u bolnicu u Zemunu. Prijatelji porodice Borković juče su došli u porodičnu kuću u ulici Braće Gavrilovića da Dušanki Borković, majci poginulog Zorana, izjave saučešće.

– Oni su živeli u Splitu, a Zoran nema ni brata ni sestru. Njegov otac je poginuo na ratištu, a ovde su se doselili pre desetak godina. Bio je stvarno momak na mestu i uvek rad da pomogne kome god treba. Voleo je automobile i brzu vožnju i eto šta se iz toga izrodilo – rečeno je reporterima „Alo!“.

Nedaleko od porodične kuće Borkovića stanuje porodica Pavlović. Međutim, tamo nikoga nismo zatekli jer su svi bili u bolnici pokraj povređene Dragane.

Devojka u svesnom stanju

U KBC „Zemun“ rečeno je da je Dragana Pavlović u stabilnom stanju, ali će biti pod budnim okom lekara, budući da joj je još život ugrožen. Takođe, u redakciju „Alo!“ se javio i Draganin brat, koji je rekao da je razgovarao sa sestrom i da je ona u svesnom stanju.

prijedor24h/ALO