Fudbaleri Rudar Prijedora u okviru 21. kola Premijer lige BiH u subotu (14 časova) na Gradskom stadionu dočekuju aktuelnog šampiona Sarajevo. Ova utakmica ima veliku važnost i za jedne i za druge. Za domaćina koji hvata posljednji voz u borbi za opstanak, a za goste da nastave trku za najviši palsman i odbranu titule.

Sarajlije su u srijedu igrale i Kup BiH protiv Slobode u Tuzli (poraz 1:2) i ta utakmica je podigla veliku prašinu nakon verbalnog sukoba predsjdnika Tuzlaka Azmira Husića i direktora Sarajeva Dine Selimovića oko navodnih dugovanja za premiranje u prošloj sezoni, pa je cijelu stvar preuzeo da ispita i Fudbalski savez BiH zajedno sa svojim antikoruptivnim tijelima.

Poslije osvojenog boda u Travniku (0:0) izabranici trenera Zlatka Jelisavca se nadaju da mogu ponoviti dobru igru protiv „bordo“ tima i ostati neporaženi što bi dalo dodatno samopouzdanje Prijedorčanima.

-U goste nam stiže možda najveći klub na ovim prostorima i nadam se da će nam to biti dodatni motiv. Očekujem da naše karakteristike o kojima smo govorili, a koje smo pokazali u Travniku, i dalje da traju. Pred nama je teška utakmica, nastojaćemo da u njoj prikažemo zajednički duh, timski rad i da sve segmente pretvorimo u jednu cjelinu. Moramo d aigramo hrabro, disciplinovano i odgovorno, uz veliku dozu borbenosti, a ovom prilikom želim d apozovem i naše vjerne navijače da dođu u što većem broju da nam pomognu – istakao je Zlatko jelisavac trener Rudar Prijedora.

U prethodna dva meča zbog kazne od strane FS BiH protiv Slobode i Drine tribine Gradskog stadiona u prijedoru bile su prazne. U subotu će se navijači i ljubitelji fudbala vratiti na stadion, a domaćin će igrati oslabljen. Po tri žuta kartona imaju kapiten Nebojša Šodić i vezista Zoran Milutinović.

-Koga nema bez njega se i može i mora, druge nam nema. Nastojaćemo da se pokažemo u najboljem svjetlu protiv Sarajeva – obećao je Jelisavac.

Utakmica Rudar Prijedor – Sarajevo igra se u subotu od 14 časova, a sudiće Elvis Mujić iz Banovića.

prijedor24h