Privlačnost je mnogo više od fizičkog izgleda, a zahvaljujući ovim trikovima očas posla ćeš učiniti sebe poželjnim u očima lepšeg pola.

1. Budi direktan

Istraživanje Harvard univerziteta pokazalo je dublja i ozbiljnija pitanja stimulišu isti deo mozga kao i seks. Zato, izbegavaj trivijalne teme i prazno ćaskanje i pokušaj da tokom razgovora otkriješ što više o sebi, ali i o njoj.

2. Zaboravi na ozbiljno lice i nasmeši se

U dva eksperimenta, istraživači iz Švajcarske istraživali su vezi između privlačnosti i osmeha i otkrili da veliki osmeh čini da izgledamo privlačnije. Zapravo, srećni izrazi lica muškarcima su pružili dodatnu šansu iako su na početku bili ocenjeni kao manje privlačni.

3. Ne preteruj sa parfemom

Miris igra jako važnu ulogu kada je privlačnost u pitanju. Pojedine studije pokazale su da devojke nesvesno koriste čulo mirisa kako bi utvrdile koliko je genetski muškarac drugačiji od nje (što je genetski materijal različitiji, to će ona biti više privučena).

Trik je da dozvoliš svom prirodnom mirisu da se istakne i zato ne preteruj sa parfemom.

4. Ne otkrivaj svoje namere odmah

Ovo može biti jako korisna taktika. Istraživanja su pokazala da će devojka biti više zainteresovana za muškarca ako ne može odmah da otkrije da li mu se sviđa. Devojke dosta razmišljaju o muškarcu kada pokušavaju da otkriju da li postoji privlačnost.

Zbog toga što toliko misli o njemu, najverovatnije će zaključiti da mu se sviđa.

5. Obrati pažnju na govor tela

Govor našeg tela podjednako je važan kao i njegova spoljašnjost. Muškarac sa pravilnim držanjem izgledaće privlačnije. Tokom razgovora gledaj je u oči kako bi znala da ima tvoju punu pažnju, i nemoj se stideti da je lagano dodirneš po ruci ili nekom drugom delu tela koji neće poslati seksualnu poruku. Potrebno je samo da joj suptilno staviš do znanja da si zainteresovan.

24sata