Majka, sin, snaha i prijatelj porodice Grnja iz Bijeljine povrijeđeni su danas od detonacija koje su se dogodile prilikom krčenja i paljenja korova na imanju u Mačvanskoj ulici.

Miroslav Grnja rekao je Srni da je najviše povrijeđen njegov brat, koji je bio najbliži vatri, a ostali su povrijeđeni u pokušaju njegovog spašavanja.

Prema njegovim riječima, dogodile su se tri detonacije u vatri u kojoj su spaljivali smeće i korov na imanju koje je porodica Grnja kupila prije 15 dana.

Povrijeđeni van životne opasnosti

Četiri povrijeđene osobe koja su danas primljene u bijeljinsku bolnicu, nakon eksplozije prilikom paljenja korova u dvorištu, van su životne opasnosti, rekao je pomoćnik direktora za medicinska pitanja Bolnice “Sveti Vračevi” Mikajlo Lazić.

Lazić kaže da su povrijeđeni primljeni u bolnicu u 14.30 časova.” Četiri osobe su povrijeđene u eksploziji i, kako oni navode, do ekplozije je došlo prilikom paljenja nekog starog namještaja i otpada. Sve četiri osobe su van životne opasnosti”, rekao je Lazić novinarima u Bijeljini.

On je napomenuo da je jedna osoba zadobila teže povrede vrata i trenutno se nalazi u operacionom bloku, na operaciji koju vrše maksilofacijalni hirurzi i otorinolaringolozi.

“Ostale tri osobe su zadobile mnogobrojne povrede od gelera i biće zadržane na odjeljenju radi dijagnostike i ispitivanja”, rekao je Lazić i dodao da se sada može reći da je riječ o lakšim povredama.

Policija će o ovom slučaju kasnije saopštiti više detalja.

RTRS