Danijel Vrhovac (19) i Petar Kovačević (21) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nekoliko kilometara od njihovih porodičnih kuća, u čelinačkom mjestu Bojići, na regionalnom putu Jošavka-Čelinac!

Mladići su nastradali u Vrhovčevom automobilu “golf četiri”, koji je prvo udario u “golf” za čijim volanom je bio Mladen Orašanin, a nakon toga izletio sa kolovoza i zabio se u drvo pored puta. Mještani Bojića, koji žive nedaleko od mjesta tragedije, ispričali su za Press da su obojica mladića poginuli na licu mjesta i da je dežurni ljekar čelinačkog Doma zdravlja mogao samo da konstatuje njihovu smrt.

– Nije im bilo pomoći! Iz olupine automobila izvučeni su dva ili tri sata nakon udesa, tek kada su vatrogasci izrezali lim. Slika je bila jeziva, a dijelovi automobila razbacani na sve strane. Ne znamo šta je uzrok nesreće, ali tragovi pokazuju da je “golf” koji je vozio Vrhovac, nakon izlaska iz krivine, počeo da “pleše” po putu, udario u stražnji dio vozila koje mu je dolazilo u susret, da bi se nakon svega zabio u stablo bora – ispričali su mještani Bojića, koji nisu željeli da im pominjemo imena.

Zanijemjeli od bola

Oni dodaju da su mladići, koji su bili prijatelji od djetinjstva, stradali nekoliko kilometara od svojih porodičnih kuća u selu Gozna.

– Kobne noći vjerovatno su bili u provodu. Vrhovac je živio u Suvoj Gozni, a Kovačević s druge strane pruge. Iza obojice su ostali po jedan stariji brat, a obje porodice su zanijemjele od bola. Velika je ovo tuga. Riječ je o dobrim i poštenim čelinačkim porodicama, koje su u trenu zavijene u crno – tvrde sagovornici Pressa.

Pričaju nam da Vrhovac nije bio zaposlen, a da je Kovačević radio u preduzeću “Maks komerc” iz Čelinca. Da se radilo o strašnom udesu, potvrđuju razbacani dijelovi plastike, koji su i juče bili vidljivi na mjestu tragedije.

– Od siline udara “golf” je presjekao jednu granu bora i popeo se na oko dva metra u visinu stabla. Evo, na mjestu nesreće ostala je i oznaka za početnike, pa se vjeruje da je nesreći kumovalo i neiskustvo u vožnji. Brzina jeste bila velika i, po svemu sudeći neprilagođena, ali pošto su tek izašli iz krivine nije mogla biti ogromna – ispričali su juče mještani, koji su se zaustavljali pored mjesta tragičnog udesa.

Uviđaj do svitanja

Istovremeno, stanari obližnjih kuća rekli su nam da je uviđaj trajao do svitanja, zbog čega je na toj dionici regionalnog puta došlo do većeg saobraćajnog zastoja.

– Nisam čula nikakav udar, ali su nas oko tri časa probudili ljudi i vozila koji su bila na putu. Kada sam izašla napolje, čula sam da se dogodio udes i da su poginula dva momka. Tuga je ovo velika za čitav Čelinac – ispričala je mještanka Bojića, koja živi nekoliko stotina metara od mjesta tragedije.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da je uviđaju prisustvovao i dežurni tužilac Igor Cimeša, koji je naredio da se tijela stradalih prevezu u Zavod za sudsku medicinu RS na obdukciju, kako bi bio utvrđen precizan uzrok njihove smrti. Pored toga, “golf” u kojem su stradali mladići prevezen je pred Policijsku stanicu u Čelincu, gdje će biti obavljen vanredni tehnički pregled i detaljno vještačenje vozila.

Na kobnom mjestu bila tragedija i 1987!

Mještani Bojića ispričali su nam da se poslije krivine kod koje se dogodila jeziva nesreća često događaju udesi, a da je na kobnom mjestu, gdje su juče ugašena dva mlada života, prije gotovo tri decenije poginuo još jedan mladić.

– Prilikom izlijetanja “golfa” srušena je ploča s imenom Nikole Ožegovića (29), koji je tu stradao 1987. godine. Tog udesa se malo ko sjeća, ali je najnovija tragedija potvrdila da je posrijedi izuzetno opasna dionica regionalnog puta – poručili su vidno potreseni mještani Bojića.

Press