Predsjednik DNS-a, Marko Pavić, izjavio je da na nivou koalicije SNSD-DNS-SP nema dogovora o tome gdje bi ko mogao imati kandidata za gradonačelnika ili načelnika na predstojećim lokalnim izborima.

– Dostavili smo SNSD-u spisak sa 10 ili 15 gradova gdje mislimo da DNS može dati svoje načelnike, a SNSD još svoj spisak nije napravio i očekujemo da to ovih dana bude urađeno – izjavio je Pavić.

On je dodao da će, ukoliko do toga ne dođe, DNS to tumačiti kao nepostojanje želje partnera da to isto urade i onda će DNS samostalno odlučivati šta će raditi.

– Tek kad vidimo šta ćemo s partnerima, donijećemo odluku ko su naši kandidati za ta mjesta – rekao je Pavić.

Povodom akcije “Lavina”, Pavić je rekao da nikada do sada nije komentarisao rad pravosuđa i MUP-a, ukoliko je riječ o borbi protiv kriminala, ali da se protivi ako su takvi postupci politička farsa.

– I dosad smo imali spektakularnih hapšenja, slikanja i na kraju ni tužbi nije bilo, a kamoli presuda. Ovo su vrlo osjetljive stvari i moramo biti vrlo odgovorni, a ko je kriv, neka bude procesuiran – izjavio je Pavić, dodajući da će sve biti jasno za nekoliko mjeseci, ili čak za mjesec dana.

Agencije