U požaru u Bijeljini stradala dva lica. 70-ogodišnja Slobodanka i 72-ogodišnji Srpko Pelemiš ugušili su se u dimu nakon što je u njihovom domu u ulici Јasenovačkih mučenika izbio požar. Uzrok ove tragedije najvjerovatnije je kvar na električnim instalacijama.

Pelemiši su u vrijeme izbijanja požara bili sami u kući, s obzirom na to da su ostali ukućani– sinovi i snahe bili na poslu.

– Јutros sam otišao na posao. Radim u Brčkom. Kada je dijete krenulo u školu zvao sam na telefon i nisu su se javljali. Onda sam zvao brata, priča Božidar Pelemiš, sin stradalih.

Najbliži komšija je od svojih ukućana čuo da se vidi dim koji izlazi iz kuće, pokušao je da starcima pritekne u pomoć, ali prekasno.

– Sat se zapalio i jedan komad je pao na komodu i ta komoda je totalno izgorila sva, objašnjava komšija Dragomir Milinković.

Policija je izašla na lice mjesta  stigli su i vatrogasci i hitna pomoć.

Aleksandar Stevanović, ljekar Službe hitne pomoći Bijeljina, rekao je da je Služba hitne pomoći dobila poziv da je na toj adresi izbio požar i da se na krevetu nalaze dva lica koja ne daju znake života. Mogli su samo da konstatuju smrt.

Šef smjene u Vatrogasnoj službi Mlađan Vasić, kaže da su po ulasku u kuću vidjeli da je požar ugašen ali da je bilo jako mnogo dima.

Srpko je bio nepokretan, a njegova supruga najvjerovatnije je spavala u trenutku izbijanja požara kojeg komšije nisu primijetile, jer nije bio jačeg intenziteta.

RTRS